Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Kulturkarrusellen

Jul i kommunen

Eva Agnete Selsing: Så blev det endelig jul. Rundt om i det ganske land må man håbe, at julefreden sænker sig. Og særligt i Københavns Kommune, der om nogen har brug for et pusterum efter et for­rygende og travlt 2012. Lad mig nævne noget af det bedste, rådhuset har diverteret os med i årets løb. Købt og betalt af dig og mig.

Vores barnløse børneborgmester, Anne Vang, var på visit i det store udland. Herfra berettede hun, at vi skam i Danmark diskuterer, om det ikke er ’børnemishandling’ ikke at sætte børn i daginstitution. Denne frygt er Vang dog ret alene med - man skal meget langt ud på den børnehadende feministiske yderfløj for at mene det i ramme alvor. Men hvis man, som Vang, ikke selv er forælder, er det nok nemmere at tvangsekspropriere andre folks børn ud af hjemmet. De er også så glade, poderne, derude i de stresse(n)de og larmende opbevaringsanstalter - og netop derfor er man i færd med at ensrette alle kommunens institutioner, så de få velkørende af slagsen kan komme til at ligne de andre stordriftssteder.

Oprettelse af et særligt ’klimakvarter’ er også sket. Og det lyder unægtelig dejligt, for hvem vil dog bo i et kvarter, hvor der ikke er noget klima? Til formålet har man ikke bare lavet flotte plancher og afholdt vigtige konferencer, men også planlagt alskens borgermøder og anlæggelse af grønne arealer på bekostning af veje. For at ’klimasikre’ (det er kommunalsnak og betyder, at politikerne bruger dine penge på feelgood-gøgl).Og, mens vi er ved trafikken: nu er det snart uladsiggørligt at være bilist i København, og dermed er man et skridt tættere på Rousseaus naturmenneske - et væsen der sandelig ikke kører i bil, men vandrer stolt og glad på sine dertil indrettede stænger. Surt show for det arbejdende folk, de gangbesværede, og dem, der ikke har råd til de ublu buspriser. Men godt for løvfrøen og dem, der hedder Auken.

Læg til alt dette en sand gaveregn fra rådhuset i form af lækre propagandaplakater, der fylder byrummet fra nord til syd. Her reklamerer man for mangfoldighed på 1000 måder, helst skrevet på andre sprog end dansk. Det er flot produceret, og vi kan alle varme os ved tanken om, at teksten nok er forfattet af en eksklusiv gruppe af humanister, der ville være arbejdsløse, havde kommunen ikke tildelt dem dette nødvendige hverv. Tænk på alle de gode skattekroner, der går til dette - og ikke til, eksempelvis, at gøre forholdene bedre på plejehjem, folkeskoler, eller til at oplyse om og forebygge det stigende jødehad.Angående jødehadet, så var der heller ikke rigtig plads til vores mosaiske medborgere på integrationsborgmester Anna Mee Allerslevs selektive ’mangfoldighedsfestival.’ Den efterfølgende kritik generede åbenlyst borgmesteren, der svarede igen med en masse snak. Og lur mig, om der ikke både bliver ’iværksat initiativer’ og ’indledt dialoger’ - måske der tilmed produceres en pjece om sagen, formuleret tilpas vagt til, at ingen vil vide, hvad emnet egentlig er. Den opgave kunne man også betro de jobaktiverede humanister i kommunikationsafdelingen.

Ja, i Københavns Kommune har man haft travlt. Og det har været dyrt. På den tragikomiske, overflødige måde. Og så er en højtid jo saliggørende. Den har man endnu ikke afskaffet i mangfoldighedens navn. Men deri ligger måske en opgave for den stærkt venstreorienterede kommune i 2013?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.