Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Jo, det ER synd, når unge udstilles

Jeg fik næsten min caffe latte galt i halsen. Kan det virkelig passe, at en børnepsykolog bidrager til victim-blaming?

Sigrid Friis Proschowsky.
Sigrid Friis Proschowsky.

Mandag, 6. februar, kunne man i Berlingske læse citatet: »Det er ikke synd for dem, når de kommer og er kede af, at deres nøgenbilleder er blevet delt.«

Jeg fik næsten min caffe latte galt i halsen. Kan det virkelig passe, at en børnepsykolog bidrager til victim-blaming, hvor ansvaret for en ugerning placeres hos offeret? Ja, desværre. John Halse uddybede sit synspunkt ved at sammenligne situationen med at køre for stærkt og efterfølgende blive ked af at få en bøde.

Undskyld, hvad? At køre over hastighedsgrænsen er at bryde loven, og det har konsekvenser. At unge mennesker udforsker deres krop og seksualitet er ikke ulovligt – man har ikke gjort sig skyldig i nogen forbrydelse, når man har sendt et afslørende billede til en, man stoler på og holder af. Til gengæld er det strafbart at dele seksuelt materiale med unge under 18. Så når nogen bryder den tillid, der er mellem to mennesker i en intim situation, er det både synd, uretfærdigt og ulovligt.

John Halse skriver sikkert i den bedste mening for at advare forældre og bede dem om at passe godt på deres børn. Men gode intentioner ændrer ikke på, at han bidrager til en kultur, hvor vi udskammer ofrene frem for forbryderne, når det handler om deling af nøgenbilleder på nettet. Det er aldrig i orden!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.