Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Kommentar

Jeg bliver kaldt roma-racist og fremmedfjendsk – men jeg vil have lov til at være politisk ukorrekt

Foto: Thomas Lekfeldt.
Foto: Thomas Lekfeldt.

Er vi blevet for politisk korrekte her i Danmark? Det frygter jeg desværre.

I et læserindlæg i Berlingske i torsdags kunne vi læse om en meget oprørt kvinde, der mener, at vi skal afskaffe traditionen med at afbrænde en heks på sankthansaften. Det er et »makabert ritual«, og det er »kvindeundertrykkende«, skriver hun.

Helt ærligt! Hvor ville verden være kedelig, hvis vi fulgte den slags politisk korrekte tankegang. For heksen tjener jo netop det historiske formål at fortælle os, hvordan vi var engang, og hvor meget vi har udviklet os siden. Skulle vi så også forbyde julenisser, fordi de er små, anderledes og vælger at bo på loftet?

Hvordan ville Danmark ikke se ud, hvis vi var drevet af en sådan politisk korrekthed? Ja, vi ville desværre nok minde lidt om Sverige.

Nu må I ikke tro, at jeg ikke kan lide Sverige – min mors familie havde stolte svenske forfædre. Men Sverige er foregangsland, når det kommer til politisk korrekthed. Mange af os kan måske huske, at svensk TV for ikke så lang tid siden redigerede ordet negerkonge ud af Pippi Langstrømpe. Og for nylig har Svensk Ornitologisk Forening brugt tid på at gennemse 12.000 fuglenavne for at ændre alle dem, der krænker.

Resultatet er blevet til en ændring af hele 4.000 fuglenavne. Således kan man ikke længere møde hverken en negerfinke og sigøjnerfugl i Sverige. De er blevet bandlyst – de fik åbenbart valget mellem at flyve ud af landet for altid eller at skifte navn. Og der var ikke engang nogen, der tænkte på at spørge den stakkels negerfinke eller sigøjnerfuglen, om de ikke var tilfredse nok med deres navne.

Der tænker jeg bare: Lad os ikke synke ned på samme niveau som i Sverige. Jeg vil have mine fuglenavne, julenisser og sankthanstraditioner i fred.

Debatten om politisk korrekthed er også meget aktuel for mit vedkommende. Den seneste tid har jeg sat stort fokus på det stigende problem med romaer, der raserer gadebilledet i især Danmarks større byer. Her har jeg hele tiden sagt tingene, som de er: Vi har et særligt problem med hjemløse romaer, der i stigende omfang tager til Danmark i sommerperioden for at leve af kriminalitet og flaskesamling.

Det har ført til kritik af mig og min tone. Jeg bliver kaldt roma-racist, smålig og fremmedfjendsk. Men jeg tillader mig selv at stille spørgsmålet: Hvad er vigtigst for en politiker? At være politisk korrekt eller at løse reelle samfundsproblemer? For hvordan løser man et problem, hvis man ikke engang tør tale om det?

Politisk ukorrekthed handler om at turde at sige sine meninger – også selvom de står ud fra mængden.

Det vigtigste for mig er, at vi ikke pakker noget ind i et politisk korrekt sprog. I Danmark skal vi have frihed til at pege på de problemer, vi mener, der er. Det er den hurtigste vej til en løsning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.