Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Jakob Engel-Schmidt er sat i gabestokken

»Det virker skinhelligt i den grad offentligt at bekendtgøre den ultimative udelukkelse fra Folketinget og Venstres gruppe.« Arkivfoto
»Det virker skinhelligt i den grad offentligt at bekendtgøre den ultimative udelukkelse fra Folketinget og Venstres gruppe.« Arkivfoto

Der hersker ingen tvivl om, at Jakob Engel-Schmidts kørsel med kokain i blodet både er ulovligt, strafbart og meget dumt, også uanset, at der ikke skete noget uheld i forbindelse med kørslen

Men derfra til at smadre en mands liv er der langt.

Det virker skinhelligt i den grad offentligt at bekendtgøre den ultimative udelukkelse fra Folketinget og Venstres gruppe. Man tager bestik af folkestemningen og kaster manden i gabestokken.

Der er vist flere, bl.a. konservative, nu tidligere ministre, som har kørt spritkørsel, uden at det betød afgang fra Folketinget.

Og hvis den foreliggende sag skal betyde en ny kutyme for folketingspolitikere kan det, afhængig af resultatet af undersøgelserne i EU, blive interessant at se, hvordan det kommer til at gå Morten Messerschmidt i DF.

At Engel-Schmidts opstillingskreds har besluttet ikke at genopstille ham ved næste valg, er naturligvis kredsens egen sag.

Men hovedet på sømmet er udmeldingen fra Niels Brock om, at Engel-Schmidt er straks-afskediget. Engel-Schmidts store fadæse er ikke arbejdsrelateret. Det er efter alt af dømme ikke bortvisningsgrund.

Når dette ikke er tilfældet, kan man vist ansættelsesretligt ikke bare smide folk ud, selv om det er tilfredsstillende for folkestemingen mod den forhærdede kriminelle i gabestokken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.