Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Hvis undervisningen skal forbedres

Xenia Lund: Bjarne Corydon ønsker, at samtlige undervisere blot skal levere flere konfrontationstimer. Han har ingen løsningsmodeller for, hvordan arbejdet skal tilrettelægges anderledes. Derved insinuerer Bjarne Corydon, at alle undervisere blot »fiser den af«.

Xenia Lund, Adjunkt
Xenia Lund, Adjunkt

Jeg underviser på kortere, videregående uddannelser, jeg er uddannet cand.merc., og jeg underviser bl.a. i markedsføring og erhvervsøkonomi/driftsøkonomi. Mine studerende kommer enten direkte fra gymnasiet eller handelsskolen, eller også er de lidt ældre og har besluttet at tage en uddannelse.

I min erhvervsøkonomiundervisning må jeg indlede med at undervise i matematik. De studerende er ikke i stand til at anvende selv de simpleste ligninger (det er vist pensum i folkeskolen). Det medfører, at erhvervsøkonomi bliver tilsidesat. Dernæst må jeg undervise i brugen af Excel.

De fleste studerende mener, at markedsføring er det samme som reklamer. Vi gennemfører undervisning for 15 ECTS point. Her skal de studerende gennem virksomhedens strategier, segmenteringsvalg, målgruppevalg og positionering. Først derefter behandles virksomhedens parametermix.

Alle mine studerende er fantastiske mennesker. Mange er dog ikke rustet til at tage en videregående uddannelse. Vi skal undervise dem i grundlæggende viden f.eks. i matematik og i dansk.

Mange studerende er heller ikke i stand til at forholde sig akademisk til en problemstilling. De er meget beskrivende og mangler analytiske evner. Mange har vanskeligt ved at ræsonnere sig frem til konklusioner baseret på alsidige kilder. Dette skyldes nok, at kildesøgning foregår på Google, hvor enkelte henviser til f.eks. Wikipedia og mange til mere eller mindre lødige avisartikler. Få opsøger journalisternes kilder. Bjarne Corydon mener, at alle undervisere skal yde mere. Moderniseringsstyrelsen (har man lånt det ord fra Nordkorea?) opsiger således alle aftaler. Det gælder folkeskolelærere, gymnasielærere og lærere på videregående uddannelser. Undervisere på videregående uddannelser har typisk haft en karriere i det private erhvervsliv. Måske vi finder et job her igen?

Det er bemærkelsesværdigt, at en socialdemokratisk ledet regering blander sig i overenskomstforhandlinger. Det bør være en sag mellem AC/GL og moderniseringsstyrelsen og Dansk Lærerforening/GL og KL.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.