Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

Hvem er latterlig, Pia Kjærsgaard?

Manu Sareen: Selv om jeg grundlæggende er politisk uenig med Pia Kjærsgaard, har jeg altid haft respekt for hendes politiske tæft og for hendes sikre fornemmelse for at styre et parti.

Derfor bliver jeg faktisk lidt trist, når jeg her i Berlingske i ’opinion’ i går læser, hvor dybt hun her i sit politiske efterår synker i måden at argumentere på. Indlægget er simpelthen propfyldt med faktuelle fejl. Pia Kjærgaards hovedpointe synes at være, at De Radikale ødelægger det danske samfund – og så smider hun ellers omkring sig med løse påstande. F.eks. at Det Radikale Venstre ønsker at gøre piger og drenge ens.

Det er det værste sludder og ville svare til, at jeg påstod, at Pia Kjærs­gaard ønskede at afskaffe det danske demokrati og genindføre enevælden. Hverken regeringen, Det Radikale Venstre eller jeg ønsker at gøre piger og drenge ens. Vi ønsker, at piger og drenge frit kan udvikle sig og udfolde deres potentialer – i skolen og på arbejdsmarkedet. Som bevis for, hvor meget skade jeg gør, nævner Pia Kjærsgaard, at Ligestillingsministeriet har udgivet en børnebog, »Den dag Rikke var Rasmus og Frederik var Frida«. Helt ærligt, Pia: Bogen er fra 2008. Den blev udgivet, da Karen Jespersen (V) var ligestillingsminister og DF var VK-regeringens støtteparti. I øvrigt er bogens budskab slet ikke, at piger og drenge skal være ens.

Det er en sød bog, som er blevet anerkendt verden over som et godt bidrag til en debat om ligestilling og forståelse kønnene imellem. Pia Kjærsgaard tillader sig også at beskylde Det Radikale Venstre for at foragte »det gamle Danmark«. Lad mig lige minde om, at Det Radikale Venstres historie går tilbage til 1905 – DF er et mere nymodens fænomen inspireret af advokaten Mogens Glistrups skattefidus – og at vi altid har respekt for danske værdier og danske traditioner. Og nej, Pia Kjærsgaard, vi kæmper ikke mod kernefamilien.

Vi værdsætter kernefamilien, og vi respekterer andre former for samliv. Vi vil mangfoldighed og frisind. At vi danskere lever sammen i respekt for hinanden. Og vi tror, at fællesskabet styrkes ved at acceptere forskelligheder. Fællesskabet i Danmark er stærkt. Tro dog på det, Pia Kjærsgaard. Vær ikke så bange. Kjærsgaard kan være uenig, klart. Men ærlig talt tror jeg ikke, at Pia Kjærsgaards indlæg handler så meget om uenigheder. Det handler om, at Pia Kjærsgaard, efter at hun er gået som formand, åbenbart er blevet mere og mere tvær og end ikke orker at tjekke fakta. Hun spyr bare ud med fordomme og forestillinger, som kun trives i hovedet på hende selv. Så Pia Kjærsgaard: Hvem er latterlig?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.