Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Hvad har vi gjort for at fortjene Carlsberg Byen?

Jeg græmmer mig inderligt over den systematiske ødelæggelse af Carlsberg-grunden: Skønne gamle træer og bygninger er blevet hevet op med rode og jævnet med jorden for at give plads til nyt!

Hvis det nye så bare var smukt og æstetisk, men det er virkelig trist, hvordan massive, mørke bygninger og det fuldstændig overdimensionerede Bohrs Tårn har indtaget området på bekostning af en slags rekreativt areal med ro og charme. Og det hjælper ikke at forsøge at bøde på al betonen med spredte grimme, hårdføre, livløse, marehalmsagtige planter.

De få tilbageværende gamle bygninger samt en pæn gammel boligkarré uden for området på Vesterfælledvej drukner fuldstændig i helhedsbilledet, da man tilsyneladende har valgt at ignorere al æstetik og alle størrelsesforhold i forhippelsen på at bygge højere og større! Og ni høje tårne skal det blive til.

Selv stien langs banen forbi orangeriet er det med stor dygtighed lykkedes at ødelægge med et ultra trist udseende. Hvorfor bygge ganske uden hensyntagen til helhedsbilledet? Fair nok at grunden skal udnyttes, men til en vis grænse! Og alt imens man dækker Carlsberg-grunden til med beton, bruger man bunker af penge på stormflodssikring i andre dele af København.

Ikke så sært, at vi får stadigt flere problemer med oversvømmelser, når vi fælder alle de gamle, store træer og dækker alt til med beton. En virkelig trist udvikling for vores smukke København. Og at arkitektfirmaet Entasis i 2009 fik prisen for verdens bedste masterplan for (ødelæggelsen af) området er mig fuldstændig ubegribelig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.