Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Højhuse og tårne i København

Det nye højhus Axel Towers på Axel Plads i København.
Det nye højhus Axel Towers på Axel Plads i København.

Lederen i Berlingske 20.6. bærer overskriften »København bliver nødt til at vokse mere i højden«. Overskriften leder umiddelbart tanken hen på at Berlingske nu støtter det vanvittige byggeprojekt »Postgrunden«, der aktuelt er i offentlig høring resten af måneden.

Dette byggeprojekt ønsker en randbebyggelse langs Bernstorffsgade og Carsten Niebuhrs Gade med bl.a. syv kæmpe tårne op til en højde på 115 m placeret på et dæk - en plint - over parkering langs baneterrænet. (Vi er ved Hovedbanegården og den gamle Centralpostbygning og tidligere Postterminal).

Tårnene præsenteres som »Københavns nye pejlemærke«, hvilket understreger den massive højde og omfanget af bebyggelsen. Det fremgår, at et af tårnene bliver et boligtårn. De øvrige seks indrettes til erhverv og hotel.

De runde tårne på den såkaldte »plint« skal være 28 meter (2 stk.), 52, 54, 67, 93 og 115 meter høje og skal måle 22-25 meter i diameter. Og særligt de to højeste tårne giver omfattende skyggepåvirkning helt over på Islands Brygge – primært ved Kulturhuset og på de bagvedliggende boliger. Udover den massive skyggepåvirkning på Islands Brygge vil det selvsagt give en væsentlig negativ visuel påvirkning i de øvrige kvarterer i byen.

Lederen i Berlingske efterlyser billigere boliger til unge og ældre og »almindelige familier« uden øjenbæ-massakre på middelalderbyen. Det gør vi andre også. Projekt »Postgrunden« er det diametralt modsatte og bør absolut ikke gennemføres. Det kunne man bestemt ikke udlede af overskriften.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.