Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Har vi en regering?

»Og hvad gør Danmarks statsminister så? Han gør ingenting, i bedste fald.«

Eva Agnete Selsing debat
Eva Agnete Selsing debat

Regeringen lader til at se folkevandringen som en nødvendighed. Noget, vi bare må indrette os på. Anderledes ser det ud mod øst, hvor Polen og Ungarn nu får selskab af Slovenien, Kroatien, Serbien og Makedonien, som med Østrig vil arbejde sammen om at indføre fælles grænsekontrol uden om EU. Man kan allerede høre de primitive 1930er-parafraser og gråden over den tabte »medmenneskelighed« fra Bruxelles.

Hæver vi blikket over unionens og venstrefløjens Marie Antoinetter, hvis »medmenneskelighed« ikke omfatter indfødte europæere, der udsættes for de overgreb, den arabisk-afrikanske folkevandring ubestrideligt medfører, så ser billedet anderledes ud. Så er reaktionen fra Central- og Østlandene den naturlige, i en situation, der truer med at splintre Europa. Hvis man ikke vil have mere af det, der skete i Köln, Kalmar og Hamborg nytårsnat, og som sker nærmest dagligt på kontinentet som en følge af migrationen, ja, så må man lukke. Hvis man vil de systematiske seksuelle krænkelser, voldtægterne, de antisemitiske overfald, de »almindelige« hadoverfald og røverierne begået af tilvandrede til livs, må man begynde med at lukke.

Og hvad gør Danmarks statsminister så? Han gør ingenting, i bedste fald. Kommunerne er allerede nu på bristepunktet – men vi får mange, mange flere blot i år. For tiden er det erhvervslivet, der er udråbt til løsenet for den sagnomspundne integration. Om to år er det noget andet. Den sørgelige virkelighed er, at der ikke har fundet nogen integration af betydning sted endnu, og at yderligere influx af svært integrerbare mennesker blot vil cementere de parallelsamfund, hvor der gror farlige typer. Typer, som gør andre mennesker ondt. Men det betyder ikke noget for Lars Løkke Rasmussen. For nu skal vi tale trepartsforhandlinger. Løkke vil nemlig gerne sende det signal til resten af verden, at der er et velbetalt job, en fin indkvartering og familiesammenføring at hente i Danmark. Grænsen er de facto åben, og ansvaret har regeringen.

Hvad med justitsministeren? Tja, han sidder et sted på Christiansborg med ansigtet og venusskægget lagt i nøje indstuderede alvorlighedsfolder. Med lige dele nedladende ligegyldighed over for befolkningens trængsler og mærkbar irritation over, at den samme pøbel råber om hjælp på hans facebookside. Volden, utrygheden, de små samfund i opløsning som følge af indvandringen – pfft! Måske kommer der et Churchill-citat, men det er også, hvad vi kan forvente fra dén kant.

Så er der Inger, som får lov at tale, men ikke handle. Regeringens eneste handling i så henseende er at sikre langvarige, attraktive opholdsvilkår for enhver, der kommer hertil, på bekostning af ældre, unge og civilsamfundenes skrøbelige net af tillid. Derfor ser vi andre måbende til, at vores land forråes til ukendelighed, mens medierne koreograferer solstrålehistorier, og politiet fortæller, hvor meget kriminaliteten dog falder.

Regeringen kunne reducere antallet af migranter til 0 i dag, hvis den ville. I stedet har den kynisk accepteret myten om, at vi intet kan gøre andet end at indrette os på folkevandringens fatale præmisser. Regeringen lægger Danmark ned af ærefrygt for nogle bedagede konventioner.

Det mest alvorlige problem, vi har stået over for i årtier, har de ledende politikere afpolitiseret. Som om der intet var at gøre, hvilket er en grusom løgn. Opløsningen er et valg, og det valg har regeringen truffet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.