Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Fri os for højhusslum i København

Hvad er det for en naturlov, som får Berlingskes lederskribent 20. juni til at konkludere, at den store efterspørgsel efter boliger i København skal resultere i endnu mere højhusbyggeri?

Nu ved vi læsere jo ikke, om skribenten selv har prøvet at bo i et højhus. Men vær forvisset om, at det ikke er lykken – hverken for børn eller voksne.

Når hertil lægges, at højhuse er både æstetisk og arkitektonisk ødelæggende for det ellers dejlige københavnske miljø, er naturloven snarere, at København absolut ikke skal plastres til med flere højhuse.

For en sjælden gangs skyld er der grund til at støtte op om teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), som heller ikke synes, at højhuse hører hjemme i København.

Og det synes Kabell ikke, selvom lederskribenten ellers kommer med et argument om, at uden flere højhuse bliver boligpriserne så høje, at ansatte i den offentlige sektor ikke har råd til at bo i byen.

Men sikke da også en gang vås!

Privatansattes andel af beboerne i København udgør langt under halvdelen, så der er langt igen. Og med regeringens udflytning af stadigt flere dele af centraladministrationen, vil der heller ikke være behov for så mange boliger til offentligt ansatte.

Så nej, lederskribent, lad os i stedet kæmpe for, at København bevarer sit særpræg med forholdsvis lave bygninger og ikke bliver til højhusslum.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.