Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Indspark

Fra Gucci-Helle til Gummi-Helle

Anne Sophia Hermansen: Regeringen Helle Thorning-Schmidt er den mest konservative, forstået som bevarende, i moderne tid.

Anne Sophia Hermansen, Pressechef
Anne Sophia Hermansen, Pressechef

De forandringer, der blev varslet før valget, er udeblevet, og senest er forslaget om et forbud mod sexkøb blevet droppet. Det ligger nu på kirkegården sammen med blandt andet barselsrettigheder til mænd, med betalingsringen, bestyrelseskvoter, arveafgiften og udstationeringsbeskatningen. Forslag der har det til fælles, at de blev lanceret med faste miner, mødte lidt modstand og efterfølgende blev opgivet.

Regeringen Helle Thorning-Schmidt er den mest konservative, forstået som bevarende, i moderne tid. De forandringer, der blev varslet før valget, er udeblevet, og senest er forslaget om et forbud mod sexkøb blevet droppet. Det ligger nu på kirkegården sammen med blandt andet barselsrettigheder til mænd, med betalingsringen, bestyrelseskvoter, arveafgiften og udstationeringsbeskatningen. Forslag der har det til fælles, at de blev lanceret med faste miner, mødte lidt modstand og efterfølgende blev opgivet.

Én ting er dog, at regeringen modløst opgiver sine egne forslag. Det betyder i virkeligheden bare, at et genvalg ikke længere er en drøm, men en joke.

Langt mere alvorligt er det for Danmark, at regeringen ikke er i stand til at tænke i alternativer. Den mangler fantasi til at udvikle politikker, der kan løse samfundets problemer og bevæge det i en ny og bedre retning. Lige nu kan regeringens strategi opsummeres i et ønske om, at prostitutionsdebatten og gadeluderne fordamper, at løngabet automatisk mindskes, og at trafikkøerne på indfaldsvejene opløses af sig selv.

»Der kommer en god løsning i morgen,« sagde Helle Thorning som bekendt om betalingsringen, og løsningen var, at der ikke kom nogen betalingsring. Forslaget blev taget af bordet - uden at der ved samme lejlighed blev lagt alternativer frem om pendlerkorridorer eller roadpricing. Tilsvarende blev regeringens forslag om op til tre måneders barselsrettigheder til mænd trukket tilbage. Sjovt nok samtidig med, at en af regeringens mandlige ministre, Morten Østergaard, trådte frem og meddelte pressen, at hans job var så særligt og vigtigt, at han da ikke kunne tage flere måneders barsel. Østergaard har ellers tidligere advokeret for op til 14 ugers barsel til mænd. Også et fornemt signal at sende til de mænd, man gerne vil have til at ændre adfærd, men det vil man måske i virkeligheden heller ikke.

De områder, hvor regeringen får noget gennemført, handler primært om opstramninger efter Venstres økonomiske slendrian i nullerne, og det er sådan set også fint og på tide, men det er i høj grad en nødvendighedens politik, dikteret af tomme lommer.

For nylig pegede 56 pct. af vælgerne på, at den store opbakning til Venstre skyldes, at den røde regering har skuffet. Kun 11 pct. af vælgerne mener, at fremgangen skyldes, at Venstres politik er den bedste. Det er et massivt fravalg af en regering, der forsøger at gemme sig til genvalg.

Helle Thorning gik oprindeligt til valg på, at hun kunne slå Anders Fogh, men prøv engang at forestille jer Lars Løkke sige det samme om hende næste gang. Vi vil smile overbærende, for selvfølgelig kan han det.

Mindre overbærende er formentlig de vælgere, der for et år siden stemte på forandring, mere ligestilling og bedre forhold for samfundets svageste. De må føle sig som Gummi-Tarzans far, der formålsløst leder efter muskler i sønnikes overarme. Muskler er der heller ikke mange af i regeringens spaghettiarme. Gucci-Helle er blevet til Gummi-Helle.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.