Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Forudsigelig forveksling

Claes Kastholm Hansen: Det opbrud i forhold til Utopia-EU, som Storbritanniens David Cameron nu sætter i værk, rummer en mulighed for, at EU kan komme ned på jorden, hvor det hører hjemme, men Camerons udspil har naturligvis hensat politikere, EU-kommissærer og EU-eksperter, der i stor udstrækning er at betragte som en slags lobbyister, i forfærdelse.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Det samme gælder Politikens ellers iderige og indsigtsfulde kronikredaktør Christoffer Emil Bruun, som hævder: »Hvor London tilsyneladende er på vej til at isolere sig i selvtilstrækkelig postimperialistisk storhedsvanvid, er Berlin den dynamo, som dens geografiske placering øverst til venstre berettiger til«. Jaså. Blandt dem, der ved noget, hersker der ellers almindelig enighed om, at Berlins placering er en økonomisk hæmsko, og at de tyske dynamoer er placeret i Bayern og de vestligste delstater samt i beskednere omfang Sachsen.

Berlin bevæger sig på fallittens rand. Ikke engang den nye lufthavn kan man finde ud af at gøre færdig, og Berlin har EU-rekord i borgere på overførselsindkomst. Tysklands finansielle centrum ligger ikke i Berlin, men i Frankfurt a.M., og verdens finansielle centrum ligger hverken i Paris eller Bruxelles, men i London. Imidlertid er det kun forventeligt, at en kronikredaktør i et land, hvor over halvdelen af befolkningen lever af overførselsindkomst, forveksler Berlin med verdens centrum.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.