Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion:

Forklædt som neutral observatør

Henrik Stubkjær: Berlingske Tidende lægger 24/9 endnu en gang spalteplads til NGO Monitors fordrejning af Folkekirkens Nødhjælps arbejde i de palæstinensiske områder.

Henrik Stubkjær generalsekretær,  Folkekirkens Nødhjælp
Henrik Stubkjær generalsekretær,  Folkekirkens Nødhjælp

I sit indlæg forsøger NGO Monitor at slå sine fejlfortolkninger og direkte urigtigheder om Folkekirkens Nødhjælps arbejde hen som banale »oversættelsesfejl«. 

Der er næppe tale om oversættelsesfejl. Sagen er, at NGO Monitor på ingen måde er neutral. Organisationen støttes af organisationer, der aktivt støtter kampagner mod byggestoppet i de ulovlige bosættelser på Vestbredden. Organisationen går efter alle (EU, Danida, Human Rights Watch, Christian Aid, Folkekirkens Nødhjælp m.fl.), der arbejder med humanitær bistand og afdækning af de krænkelser af menneskerettighederne, som den israelske besættelse medfører.

I indlægget spørger NGO Monitor, hvordan Folkekirkens Nødhjælp bidrager til at skabe fred. Gennem støtte til diabetesbehandling, lokale mor-barnklinikker og fødevareuddeling til de mange børn under fem år, som er under- og fejlernærede, er vi med til at skabe håb og tro på, at der er en fremtid. Gennem vores kvindeprogrammer og støtte til menneskerettighedsarbejde er vi med til at fremme demokratisk udvikling. Vigtige elementer for at kunne skabe en bæredygtig fred.

Her er samarbejdet med den palæstinensiske menneskeretsorganisation Badil vigtigt. Badil er en af de førende kritikere af krænkelser af menneskerettighederne, ikke blot de israelske, men også krænkelser begået af det palæstinensiske selvstyre og Hamas. Senest har Badil kritiseret Hamas’ manglende opfølgning på anklagerne om krigsforbrydelser begået mod civile israelere under krigen i Gaza. Men den del af Badils arbejde kan man åbenbart ikke se med NGO Monitors briller på.

Folkekirkens Nødhjælp har en løbende dialog med sine samarbejdspartnere. Derfor kunne vi – da den anti-semitiske plakat på Badils hjemmeside kom til vores kendskab – ringe til Badil og kritisere plakaten, som herefter blev fjernet. En sådan dialog mener vi også bidrager til fred.

Badil er langtfra alene om se en økonomisk boykot af Israel som en af flere ikke-voldelige muligheder for at protestere mod besættelsens krænkelser. De kristne kirker i området har netop udarbejdet et fælles dokument, der også nævner boykot som en mulighed. 

Folkekirkens Nødhjælp har aldrig arbejdet for en økonomisk boykot af Israel. Vi har forståelse for synspunktet, men mener ikke, metoden er den rigtige. Lige så lidt som vi tror, at der for alvor kan skabes udvikling og fred mellem israelere og palæstinensere, så længe organisationer som dem, der støtter NGO Monitor, også støtter udbygningen af de ulovlige bosættelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.