Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

EU-repræsentant: Lad os nu holde os til fakta om EU

»Og de krumme agurker? Ja, de var i sin tid et resultat af en vellykket lobbyindsats og et hedt ønske fra danske grossister.« Arkivfoto
»Og de krumme agurker? Ja, de var i sin tid et resultat af en vellykket lobbyindsats og et hedt ønske fra danske grossister.« Arkivfoto

Kære Kristian Ditlev Jensen! Du er velkommen til at mene (6/2) lige, hvad du vil om EU, kritisk eller ej. Når jeg svarer, har det intet at gøre med din overbevisning, men fordi debatten bør føres på et faktuelt grundlag.

Når du tager et par vilkårlige irritationsmomenter fra din hverdag, krydrer med anekdoter og bruger dem som anledning til at konkludere over en halv side i en landsdækkende avis, at EU er det nye Sovjet, ja, så kræver det et svar.

Læs også: Kristian Ditlev Jensen: EU er en ny Sovjet-stat – hvor idiotisk kan det blive?

Du er jo netop ikke almindelig borger. Du er klummeskribent med fast spalteplads og det ansvar, der følger med. Dit indlæg risikerer at skævvride debatten om, hvad vi vil med vores europæiske demokrati. EU har ingen andel i, at du ikke har vand i hanen. Faktisk har den nuværende Europa-Kommission som sit mål at koncentrere sig om færre og større sager. Hidtil har Juncker-Kommissionen fremlagt langt færre lovgivningsinitiativer end tidligere Kommissioner. Og i sidste ende vedtager EU landene selv lovgivningen.

Grænserne til Europa har aldrig været »piv-åbne«, men er inden for de sidste to år strammet yderligere op. Blandt andet er EUs grænseagentur blevet til en langt stærkere europæisk grænse- og kystvagt.

Og de krumme agurker? Ja, de var i sin tid et resultat af en vellykket lobbyindsats og et hedt ønske fra danske grossister.

Med hensyn til de »frustrerede Brexit-afstemninger«, er jeg oprigtigt i tvivl om, hvad du mener. Jeg kan kun komme på én Brexit-afstemning med et udfald, som jeg personligt er ked af. Jeg tænker, at en stor del af frustrationen meget vel kan skyldes tømmermænd oven på den manglende opfyldelse af de luftige løfter, der blev afgivet før afstemningen – løfter, der viste sig at være lige så meget blændværk, som at EU er skyld i et lavt vandtryk.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.