Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Kommentar

EU-forslag kan skade danske patienter

Danmark har et sundhedsvæsen i international topklasse. Med den danske prioritering af kvalitet, tilgængelighed og patientsikkerhed lever vi længere og længere. Samtidig er det trygt og sikkert at bruge sundhedsvæsenet.

Indtil nu har Folketinget kunnet lovgive om sundhed, fordi sundhedsområdet er undtaget fra EU’s servicedirektiv. Men nu foreslår EU et direktiv om såkaldt proportionalitetstest.

Direktivet vil indebære, at Danmark ikke uden videre kan indføre ny lovgivning for at forbedre sundhedsvæsenet. Danmark vil blive pålagt et omfattende analyse- og dokumentationsarbejde for at vurdere, hvor nødvendig en given ny regulering er i forhold til EU-hensyn.

Vi vil måske ikke kunne opretholde kravet om, at tandlæger med autorisation i Danmark kan tale dansk og føre journal på dansk. Vi vil muligvis heller ikke kunne vedtage et nyt lægeligt speciale, hvis der bliver behov for det. Og vi vil risikere at blive forhindret i at indføre regler om, hvilke faggrupper på et apotek der må udføre nye rådgivningsopgaver til patienterne.

EU-direktivet vil kunne skade patienter i Danmark. Danske politikere bør derfor være meget opmærksomme på, hvad de siger ja til. For vores sundhedsvæsen skal fortsat være et af verdens bedste.

Anne Kahns, formand for Apotekerforeningen, Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen og Freddie Sloth-Lisbjerg, formand for Tandlægeforeningen

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.