Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Én sjus til Haddock

Henrik Dahl: »Det har ikke været vores hensigt, at karakteren Haddock kan opfattes som alkoholiseret.« Det siger Bille Mortensen, der er repræsentant for det forlag, der udgiver Tintin i Danmark.

Henrik Dahl
Henrik Dahl

Grunden til, hun må rykke ud med en forklaring, er, at Tintin er blevet kritiseret af Henrik Appel Esbensen, der er landsleder af Tuba. En institution, der tilbyder hjælp til unge, der er vokset op med alkoholiserede forældre. »Jeg tror ikke, at man bevidst har gjort noget for at genere nogen, men der er tale om en ret alvorlig mangel på situationsfornemmelse,« forklarer Esbensen og fortsætter: »Ud fra et børneperspektiv er det meget uklogt at blande alkohol ind i en tegneserie. Det gør jo ikke noget, at man tænker sig om.« Men det kan Bille Mortensen slet ikke forstå: »Ifølge de nyeste oplysninger fra Belgien, er Kaptajn Haddock en skør mand, der har svært ved at knytte sig til andre og ikke mærker kærligheden. Han tager én sjus om dagen, men aldrig mere.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.