Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Du skal ikke være i tvivl, Kattrup

May-Britt Kattrup (MBK), sundhedsordfører for Liberal Alliance, har et indlæg om rygning og frihed i Berlingske 1. februar 2018.

MBK skriver, at »De (rygerne) har et personligt ansvar og et frit valg – de må selv vurdere, om de ønsker at ryge«, og »Hvis cigaretter er et tilvalg, så må man respektere det«. Men de fleste rygere vil gerne stoppe, de fleste rygere har fortrudt, at de startede. Hvor er det frie valg, når man ikke kan fravælge det, man gerne ville?

Det er korrekt, når MBK skriver, at »Den personlige frihed er under pres«. For er man først blevet afhængig, kniber det med den personlige frihed.

MBK er i tvivl om, hvad sundhed egentlig er. Er det rygning eller »vand til maden« man skal koncentrere sig om? Det er lidt bekymrende, at en sundhedspolitisk ordfører kan være i tvivl. De fleste vil nok mene, at et stof, som ved regelmæssigt brug kapper ti år af levetiden, hører til blandt de særdeles usunde, ja, nærmest giftige stoffer. Hvis sundhedsordføreren skal råde sine børn eller børnebørn, om de skal drikke vand til maden eller undgå rygning, så foreslå dem at undgå rygning.

Den eneste ulempe, MBK kan forestille sig ved rygning er, hvis der bliver røget nær én i røgfyldte lokaler, for det må ikke gå ud over andre. Går det ikke ud over en bedstemor, som mister ti år sammen med barnebarnet? Går det ikke ud over barnet at få ti år mindre sammen ned bedstemor?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.