Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Opinion

DF: Tak – men ingen asyl – til tolkene

»De tolke, der hjalp os med kampen dernede, skal have mange tak. Jeg håber, at de glade for, at al-Qaeda er blevet svækket, men det er klart, at der ikke er fred og demokrati i Afghanistan.«

I søndagens Berlingske angriber Geeti Amiri mig for at være med til at smyge sig udenom et ansvar for de afghanske tolke, der arbejdede med de danske soldater under krigen i Afghanistan ved ikke at give dem asyl.

Argumentationen er, at Danmark har kæmpet for fred og demokrati i Afghanistan. Når der så ikke er fred og demokrati i Afghanistan nu, så bør tolkene have ret til at komme til Danmark.

Men, kære Geeti Amiri, danske soldater kæmpede ikke for fred og demokrati i Afghanistan. De kæmpede for fred og frihed i Danmark. I Danmark! Den krig er vundet. Der er nemlig stadig fred og frihed i Danmark. Al-Qaeda har ikke angrebet os fra Afghanistan. Og det var det, krigen drejede sig om.

Selvfølgelig er det umuligt at bombe sig til demokrati og fred i Afghanistan. Hvem kan dog tro noget så dumt? Vi kæmpede for at slå al-Qaeda ned, så al-Qaeda ikke kunne true os fra Afghanistan. De tolke, der hjalp os med kampen dernede, skal have mange tak. Jeg håber, at de glade for, at al-Qaeda er blevet svækket, men det er klart, at der ikke er fred og demokrati i Afghanistan. Det ville være skønt, hvis der var, men der skal jo være rigtig mange, der ønsker fred og demokrati, før det kan lade sig gøre. Sådan noget skal komme nedefra og indefra. Det kan ikke påføres udefra.

Hvis de afghanske tolke virkelig har følt, at de kæmpede for demokrati i Afghanistan, så håber jeg meget, at de får held med det på et tidspunkt.

Dansk Folkeparti ser ikke nogen logisk sammenhæng mellem at arbejde for de danske styrker i krigen i Afghanistan og asyl i Danmark. Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe de afghanske tolke i gang med et liv efter soldatertiden, men vi kan slet ikke se, hvorfor de skulle flytte til Danmark.

Læs også: Islamister dræber ni nødhjælpsfolk

Hvis de er truet i Afghanistan, kan de flygte og søge om asyl, indtil der er fred. Flygtninge skal hjælpes i nærområdet og de skal tilbage, når der er fred. Det er den måde, de skal hjælpes på. Ikke ved at få en billet til Danmark. Hvis vi gjorde det, ville vi skabe præcedens for at arbejde for danske styrker i udlandet er lig med et greencard til Danmark. Man må forvente, at tolkene har påtaget sig opgaven, fordi de også ønskede al- Qaeda bekæmpet. Når det så er sket, skal de naturligvis ikke automatisk tilbydes asyl i Danmark.

Afghanistan har i den grad brug for dygtige, initiativrige mennesker, hvis det land skal have en god fremtid. Dem må vi ikke dræne landet for. Så den såkaldte tolkeaftale er forkert i sit sigte.

Derfor står Dansk Folkeparti uden for aftalen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.