Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Kommentar

DF har gode kort på hånden, men spiller de dem rigtigt?

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN og Pelle Rink.
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN og Pelle Rink.

Danmark har to store udfordringer.

En udlændingepolitik, der dagligt gør os fattigere - både økonomisk og kulturelt.

En økonomisk politik, der efter årtier med centralisering og new public management i den offentlige sektor, er løbet af sporet.

Vi har brug for en udlændingepolitik, der ikke bare sætter lapper over problemerne, men løser problemerne fra grunden.

Og vi har brug for højere vækst, lavere skat og en mindre og mere decentral offentlig sektor.

Som det største parti i blå blok sidder DF med særdeles gode kort på hånden. Men de spiller dem ikke. Derfor befinder dansk politik sig i et dødvande. Og som tiden går, bliver udfordringerne større.

Til efteråret regeringen levere en økonomisk reformplan. DF har med sine 37 mandater en hovedrolle og kan vælge én af to strategier.

Man kan gøre, som man plejer; skyde det meste af reformpolitikken ned og stemme for det, der bliver tilbage til gengæld for nogle »stramninger« på udlændingepolitikken og en Christiansborg-pulje til et særligt velfærdsområde.

Sådan en aftale skal statsministeren nok sælge som »fremsynet«, »ansvarlig« og som en aftale, der løser Danmarks udfordringer »både her og nu og på sigt«, som han ynder at sige. Men det vil ikke bringe Danmark ud af dødvandet.

DJØF’iseringen og regeltyranniet vil fortsætte, udgifterne til det offentlige vil stige, flere uintegrerbare migranter vil komme hertil, et flertal af udlændinge fra de muslimske lande vil fortsat leve af offentlig forsørgelse, deres børn vil fortsat klare sig dårligt i skolen, ghettoerne vil vokse, kriminaliteten vil stige. Kort sagt; problemerne forbliver uløste.

DF har siddet med mulighed for afgørende mandater i 12 ud af de seneste 16 år.

Partiet har forfulgt samme strategi i alle år. Det er ikke lykkedes DF at løse problemerne med indvandring, integration og truslen fra islam, til gengæld er de lykkedes med at bremse økonomiske reformer, som kunne have sat gang i væksten og velstanden for alle danskere. Lapper på udlændingepolitikken og bremseklodser på vækstpolitikken. Det er DF’s resultater.

DF bør se deres egen fiasko i øjnene og vælge en ny strategi.

En strategi, hvor Thulesen Dahl tager Ja-hatten på over for VLAK og deres ønsker om økonomiske reformer – afskaffelse af topskatten og registreringsafgiften, nul-vækst i det offentlige og hvad de ellers har af vækstfremmende forslag i skufferne.

Til gengæld skal Thulesen Dahl kræve af regeringen, at alle lapper fjernes fra udlændingeloven og erstattes af tre klare punkter:

  • Stop for al asylbehandling i Danmark – al hjælp til flygtninge skal foregå i nærområderne
  • Krav om selvforsørgelse til alle udlændinge
  • Udvisning af alle kriminelle udlændinge efter første dom.

Det vil være godt for Danmark – både økonomisk og kulturelt, hvis DF spiller sine kort til gavn for danskerne. Det kyniske spørgsmål er, om det vil være godt for mandattallet til DF?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.