Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

DF: Derfor er betænkningstid om skilsmisse sund fornuft

Jeg har aldrig sagt, at beslutningen om at blive skilt er nem. Heller ikke at et skilsmisseforløb er nemt at komme igennem. Ikke desto mindre er det sådan, Anne Sophia Hermansen udlægger det i sin klumme 28. januar, hvor hun går til angreb på DFs forslag om genindførelse af en separationsperiode.

DF mener, at det er blevet for nemt at blive skilt. Har man internetadgang og NemID kan det ske på få minutter. Det sker ikke sjældent, at et par fortryder en lynskilsmisse.

Som socialordfører hører jeg om børn, der, selvom mor og far kan finde ud af at blive skilt, føler en stor skyld. Den vinkel forholder ASH sig ikke til. Ej heller, at der faktisk er mange andre, som ytrer det samme som DF. Det kan være forskere, præster, familievejledere og forældre. Derfor finder jeg det urimeligt, at ASH påstår, at jeg ikke aner, hvad jeg taler om. Fordi vi ikke er enige, er det ikke ensbetydende med, at modparten er uvidende.

Forældre skylder hinanden og deres børn, at tænke sig godt om, da mange ting i dag skal besluttes på få dage. En skilsmisse er stort indgreb i børns liv, som påvirker hele deres hverdag. Derfor foreslår DF, at beslutningen om at blive skilt bør være ledsaget af nogle måneders tænkepause.

Politisk mener jeg, at det er vigtigt, at socialministeren samler et bredt flertal bag en reform af det familieretslige område. Derfor glæder jeg mig også over, at Socialdemokratiet har givet udtryk for, at de også ønsker en refleksionsperiode.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.