Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Tendens

Det sker ikke i 2015!

Chefredaktør Tom Jensen.
Chefredaktør Tom Jensen.

Hvis der er én dag på året, hvor det må være tilladt at lege spåmand, så er det i dag. Men at begive sig ud i at byde på, hvad der sker i 2015 er omvendt alt for risikabelt. Så jeg holder mig til det mere sikre og byder hermed på ti ting, der med allerstørste sandsynlighed ikke sker i det kommende år.

1. Både Thorning og Løkke fortsætter. Vælgerne er vist trætte af de to. Vælgerne kan trøste sig med, at en af dem sandsynligvis vil være fortid som partiformand, når året er forbi. Thorning tåler næppe at tabe statsministerposten. Og hvis Løkke brænder denne 100 procents chance...

2. EU bliver et folkeligt projekt. Man har talt om det i 20 år. Men nej, det sker ikke. Og da slet ikke med Jean-Claude Juncker i spidsen for EU-Kommissionen...

3. Kønskampen bliver afgjort. Det kunne ellers være rart. Lad os sige, at kvinderne endelig vandt. Derefter var der medaljer, pokal og rådhuspandekager hos Frank Jensen. Og det var så det. Alle kunne ånde lettet op. Men nej...

4. Udlændinge bliver et non-tema. Det ville kræve, at man aflyste globaliseringen. Thulesen-Dahl kan sove roligt om natten.

5. Putin vinder Nobels Fredpris. Ja, han var sådan set indstillet i år... Af nogen. Men uanset krisen, der kunne presse manden til uforudsete skridt, ser man bare ikke dette for sig, vel?

6. Vi går offline. Dream about it, baby. Simple living, længslen efter ro og Emma Gad-kampagner for smartphonejunkies til trods: Vi er nu digitalt connectede og forbliver det!

7. Man holder op med at tale om rød blok og blå blok. I et valgår? Måske engang derefter, hvis de Radikale skifter side, eller DF begynder at flirte for alvor med de røde. Men i 2015? Nix. Der bliver vi alle puttet ned i en blok. En milliard gange.

8. IC4-togene kommer alle på skinner uden det mindste problem. Tænk, hvis de pludselig rullede. Alt fungerede. Selv varmesystemerne. Der var ingen forsinkelser. IC4 stod pludselig i det smukkeste skær… Men så vågnede trafikminister Magnus Heunicke. Det var bare en alt for god drøm.

9. Sverige bliver politisk ukorrekt. Den svenske elite beslutter sig for en 180 graders vending, fører en benhård udlændingepolitik, åbner for en karsk og ligefrem samfundsdebat om dette, men giver sig til at udskamme nyfeminismen, hvorefter Gudrun Schymans parti opnår 16 procent af stemmerne og bliver tungen på vægtskålen, men ingen vil samarbejde med den slags ekstremister, og ... nej. Det kommer heller ikke til at ske.

10. De 800.000 bliver færre. Ligegyldigt hvad hvem som helst gennem 20 år har sagt og problematiseret om de 800.000 danskere i den arbejdsdygtige alder på offentlig forsørgelse, så bliver der ved med at være 800.000. Og nu er det så begyndt at være politisk moderne at påstå, at der slet ikke er 800.000. Da sker der slet ingenting. De 800.000 vil stadig være 800.000, når 2015 slutter.

Lover at vende tilbage om et år for at konstatere, om jeg fik ret!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.