Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Kommentar

»Det er ramadan, og jeg kan lugte jeres parfume«

Arkivfoto. Pernille Vermund. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)
Arkivfoto. Pernille Vermund. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)

Fredag aften kørte jeg i taxa sammen med tre andre kvinder. Chaufføren havde rullet vinduerne ned. Men da det regnede og var lidt køligt, bad vi ham rulle dem op.

Herefter faldt ovenstående kommentar.

Hvis chaufførens ønske om særbehandling af hensyn til hans muslimske vaner havde været en enlig svale, ville jeg nok have bidt det i mig eller tacklet det med en rationel bemærkning om, at han måske skulle overveje at tage sig en fridag, hvis han ikke så sig i stand til at passe sit arbejde.

Var jeg ikke alt for mange gange tidligere stødt på ønsket om særhensyn fra muslimer, ville jeg have tænkt, at hans reaktion blot var et udtryk for dårlig opførsel - på samme måde, som hvis en dansk taxachauffør til fire muslimske kvindelige passagerer havde rullet vinduerne ned og sagt: »Det er ramadan og jeg kan lugte jeres ånde.«

Men kravet om særhensyn til islam er desværre ikke en enlig svale. Tværtimod.

Der findes ikke andre grupper i vores samfund, der i så høj grad som troende muslimer, stiller krav om særbehandling.

Over skatten tvinges vi til at betale for bederum, kønsopdelt svømmeundervisning, modersmålsundervisning og tolkebistand. Og kulturelt forventes vi at vise hensyn til en levevis, der strider imod de grundlæggende frihedsrettigheder, som vores samfund bygger på.

Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mennesker tror, tænker eller foretager sig i deres privatliv. Men jeg er godt og grundigt træt af, at vi forventes at underkaste os en ideologi, som gør os mindre frie og som skaber ufred hvor end den vinder frem. Træt af, at politikerne lader islamiseringen af vores samfund fortsætte.  Og træt af, at presset på vores grundlæggende værdier er så hårdt, at selv velintegrerede indvandrere fra de muslimske lande bliver chikaneret og truet, når de nægter at underkaste sig religiøse særregler.

Og nej, islamiseringen af vores samfund er ikke den enkelte taxachaufførs skyld. Det er heller ikke mindretallet af troende muslimers skyld.

Det er vores egen skyld. Og det er vores ansvar At få det stoppet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.