Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Det er nok vores skyld

Det er nok også vores skyld, tænkte jeg, da jeg læste i Berlingske (10.4) om hærværket mod den jødiske slagterforretning på Lyngbyvej i København, i hvert fald ifølge den fremherskende tankegang efter terrorhandlingen for nylig mod Krudttønden og Synagogen i Krystalgade.

Der gik jo ikke mange dage efter udåden, før politikere, kunstnere og toneangivende debattører kappedes om at gøre morderen Omar Abdel Hamid El-Hussein til forbrydelsens egentlige offer, nemlig for vores hån, spot og latterliggørelse. Og nu var han tilmed død og endda kun som »den formodede gerningsmand«. Altså må gerningsmanden til hærværket mod jødisk ejendom på Lyngbyvej også været ugerningens egentlige offer, for hvis »vi« i almindelighed provokerer med vores frie debat, så provokerer jøderne åbenbart ved - nåja, ved simpelthen at være til.

Og så på selve natten til 9. april, 75-års dagen for nazisternes besættelse af Danmark. Så ondskabsfulde kan islamister da ikke være. Eller kan de? Stormuftien af Jerusalem, Amin el-Husseini, var som bekendt en ivrig støtte for nazismen under Anden Verdenskrig og plæderede stærkt for udryddelsen af jøderne, og den tråd tog Det Muslimske Broderskab lige så ivrigt op i efterkrigsårene.

Så natten til 9. april var nok ikke så tilfældigt valgt endda.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.