Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

De gode og de onde

Edith Thingstrup: Ekstra Bladet er forarget over politikeren Søren Pind. »Pind rabler videre: Jeg er ligeglad med, hvem der er præsident i USA« fremgår det af avisens forside.

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

Pind har nemlig kritiseret præsident Obama for de mange drab, som præsidenten har autoriseret, og som er blevet udført ved hjælp af førerløse fly, de såkaldte droner. Og i stedet for at lægge sig fladt ned for Ekstra Bladet, står Pind fast.

»Jeg kritiserede Bush for Guantanamo. Jeg kritiserede Bush for torturanvendelse,« udtaler Pind til sit forsvar. »Hvis det er sådan, at der foregår ting, som er i strid med grundlæggende retsprincipper, så skal det påtales.«

Ekstra Bladet har ret i, at Søren Pind rabler. Hvordan kan manden dog være ligeglad med, hvem der er præsident i USA? Alle og enhver ved, at Bush var ond og Obama er godheden selv. Da Bush brugte droner, var det ondt. Når Obama bruger droner, er det godt. Da Bush tilbageholdt mennesker uden rettergang i Guantanamo, var det ondt. Når Obama tilbageholder mennesker uden rettergang i Guantanamo, er det godt.

Når Søren Pind kritiserer Obama, er det rablerier. Skulle det falde Ekstra Bladet ind at kritisere Obama for det samme som Søren Pind, vil det naturligvis være ophøjet fornuft. Det kommer ikke an på, hvad du siger eller gør. Det kommer an på, hvem du er.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.