Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Danmark, du skal turde hygge på en ny måde!

Danskerne hygger oftest med deres nærmeste, men der er også andre måder at hygge.
Danskerne hygger oftest med deres nærmeste, men der er også andre måder at hygge.

Når jeg går ned ad strøget i en dansk by, ser jeg ikke mange, der rækker en hjælpende hånd ud til nogen på gaden. Hvis man derimod går ned ad strøget i Ramallah, en af Palæstinas største byer, som jeg var så heldig at få lov til at besøge på en udvekslingstur med Langkaer Gymnasium, kan jeg se adskillige frivillige, der, mens de maler gaden på ny, får en hjælpende hånd af lokalbefolkningen.

Nogle af de lokale stopper op i deres biler for at tilbyde de frivillige gratis vand, cola og chips. Dette er for mig en helt ny form for hygge i forhold til, hvad vi ser i Danmark.

Matilde Kakao definerer hygge som værende at »gribe øjeblikket og nyde det.« Rufus Gifford (tidligere amerikansk ambassadør i Danmark) forklarer hygge som at »sætte sig foran et bål med tæpper rundt om sig og en hulens masse varm kakao.« Efter at jeg har været i Palæstina, er det dog gået op for mig, at hygge kan være noget helt andet end den traditionelle danske hygge.

Hygge kan også være at række en hjælpende hånd til en fremmed person på gaden og bagefter tage sig den tid, der behøves, for at få sig en lille snak. Denne form for hygge er der ikke mange danskere, der føler, at de har tid eller overskud til at vise deres medmennesker. I skal turde sige hej til en fremmed person på næste skovtur. Og I skal turde smile til den næste person, I møder.

Det skader ikke at hjælpe til, at skabe lidt hygge eller turde sprede glæde.

Danmark, du skal turde!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.