Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Klumme

Corydons helt nyttige SMS

Lisbeth Knudsen: SAS har med en gigantisk redningsplan købt sig tid indtil 2015 til at vise, at selskabet kan vende mange års underskud til overskud og til en plads på et ekstremt konkurrencepræget marked.

Lisbeth Knudsen, ansv. chefredaktør
Lisbeth Knudsen, ansv. chefredaktør

Tusindvis af arbejdspladser i Danmark er reddet. Men hvad fik den store omtale i medierne efter at redningsplanen kom på plads i starten af ugen. Det gjorde en sms fra finansministeren til en formand for en af de involverede personaleorganisationer. Hele koret af faglige ledere og arbejdsmarkedsforskere har stået på nakken af hinanden over den famøse sms. FOAs formand, Dennis Kristensen er gået i selvsving og beskylder finansministeren for at spille stærk mand og for at slå med køller på den danske model på arbejdsmarkedet. FTFs formand, Bente Sorgenfrey, og lærerformand, Anders Bondo Christensen, synger med i koret om, at finansministeren ikke må blande sig i de kommende overenskomstforhandlinger for de offentligt ansatte i kommuner og regioner. Det hele sitrer i mediere, der hidkalder forskere til at fortælle, hvor uhørt det er.

KOM NU NED PÅ jorden og find landingsbanen. Danskerne sendte i første halvår 2012 5,7 mia. sms’er til hinanden og 65 mio. mms’er. Det er i gennemsnit 132 sms’er og 1,5 mms’er pr. mobilabonnement! Politikerne anvender ikke overraskende samme kommunikationsredskab som resten af befolkningen, og sms’er bliver brugt i alle mulige sammenhænge i forbindelse med forhandlinger både inde fra forhandlingslokalerne og uden for. Der er intet som helst mærkværdigt i, at Bjarne Corydon i egenskab af aktionær på staten og skatteborgernes vegne i SAS sender en sms til forhandlingsdeltagerne på personalesiden. For det første kan modtagerne jo vælge at ignorere den. For det andet kunne de vælge at se den som en understregning af, at der ikke lå nogen PLAN B klar i regeringen, hvis SAS-planen glippede. Er der noget fordækt eller mærkeligt i at fortælle forhandlerne det? Ikke det fjerneste. Her er den så, den sms, som har stjålet billedet: »Det er helt afgørende for selskabets overlevelse, at det danske personale nu følger alle andre i SAS. Ellers er risikoen for et sammenbrud stadig helt overhængende. Det vil være tragisk - ikke mindst i lyset af hvad vi fra dansk side har gjort for overhovedet at skabe denne mulighed i samarbejde med de andre stater og meget skeptiske banker. MVH Bjarne Corydon.« Finansministeren ringede også til piloternes formand, og han følte sig ikke intimideret af samtalen, har han sagt. Skriver Corydon andet og mere, end at Danmark har lagt pres på, for at skaffe opbakning hos de andre lande bag SAS og hos bankerne, og derfor ser han meget nødigt planen falde til jorden, fordi det vil give både regeringen, Københavns kommune og rigtigt mange mennesker og virksomheder et kæmpe problem. Forestiller man sig virkelig hos Dennis Kristensen, Bente Sorgenfrey og Anders Bondo Christensen, at Bjarne Corydon vil have så svært ved at holde fingrene i ro, at han under de kommende overenskomstforhandlinger mellem kommuner og regioner og de offentligt ansatte organisationer vil bombardere personalets organisationer med sms’er om, at de nu bør bøje sig? Det er jo absurd og spil for galleriet. Sagen om SAS kan ikke sammenlignes med noget andet - heller ikke en generel overenskomstforhandling.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.