Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Chefredakørernes ansvar

»Det er vel en af chefredaktørens opgaver at guide/styre journalisterne, og han/hun har derfor et væsentligt ansvar for, at politikere som primær kvalifikation skal have hård hud over hele kroppen for at påtage sig den mindste form for samfundsansvar.«

Lederen i Berlingske 18. januar tager et relevant emne op – den tiltagende stigmatisering/tilsvining af vore politikere.

Men lederskribenten tager fejl, når han tillægger befolkningens adgang til Facebook og andre digitale medier skylden for dette.

For det er jo de trykte medier, der har ført an. Det er tilsyneladende enhver journalists våde drøm om en Cavlingpris, der har ført til, at så snart en politiker rager lidt op over gennemsnittet, er vedkommende frit vildt, hvor det via aktindsigter, roden i skraldespande, overvågninger mm. gælder om at finde noget, der kan berettige fede overskrifter. Intet er for småt jvf. seneste »kampagne« omkring uddannelsesministeren.

Og her er vi så ved kernen. For det er vel en af chefredaktørens opgaver at guide/styre journalisterne, og han/hun har derfor et væsentligt ansvar for, at politikere som primær kvalifikation skal have hård hud over hele kroppen for at påtage sig den mindste form for samfundsansvar.

Carsten Seersholm

Trekronervej 19, 4600 Køge

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.