Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Cannabis-projekt er kommet godt fra start: 131 recepter af 53 læger på en måned

I Berlingske 1. februar skriver læge Thomas Emil Christensen (TEC) fra Herlev Hospital, at Christiansborgpolitikerne har »slået til igen«, fordi cannabis efter hans opfattelse ikke er gjort tilgængeligt for patienterne. Men at vi skulle være »patienternes værste plageånd«, er noget af en påstand. Jeg blev ikke valgt for at plage nogen, men engagerer mig fuldt for patienterne – og sådan tror jeg også, mine kolleger har det.

TEC betegner cannabis som »uopnåeligt« for patienterne, og at der er tale om et »medicinsk forsøg« med cannabis, som ganske rigtigt ville kræve indsamling af effekt og bivirkninger. Det er ikke et medicinsk forsøg. Det er derimod et »forsøgsprojekt«, og en fagperson burde kunne se forskellen. Vi er blevet kontaktet af læger, som gerne ville prøve midlet i deres forskning, og der er i øjeblikket 60 læger, som udskriver det. Endvidere har vi sikret en kommende høring i Sundheds- og Ældreudvalget, hvor vi får viden og erfaring fra tre lande, hvor medicinsk cannabis har været i brug i 12 år.

Der er ingen grund til noget manglende kendskab i forhold til effekt og bivirkninger. TEC kan kontakte læger i disse lande, og jeg er sikker på, at de kan svare på engelsk. Ellers er der en chance for yderligere indsigt, når høringen i udvalget finder sted. Forsøgsprojektet med medicinsk cannabis har kun varet en måned, og indtil videre er der udskrevet 131 recepter af 53 læger. Det synes jeg er en ganske god begyndelse. At Thomas Emil Christensen vælger at stå uden for, er hans egen sag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.