Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Borgmesterkædelån

Klaus Kjøller: Berlingske fortæller i går, at kommuner har tabt flere hundrede millioner på dumdristige spekulationer med borgernes penge.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Eksperter, professorer og Margrethe Vestager er meget utilfredse. Men en af de ansvarlige borgmestre, Jens Christian Gjersing (S) fra Haderslev, kan ikke se problemet. Han forklarer, at kommunen har klaret sine tab ved at lave en låneomlægning, så gælden er vokset »fra 600 til 800 millioner kroner, men det er jo ikke det samme som at vi har tabt 200 millioner«. Med denne ubekymrede bortforklaring af 200 mistede millioner viser borgmesteren, at han er blevet lige så ferm til at trylle med millionerne som de bankrådgivere, der har anført kommunens økonomiske eventyr. Hvis alle borgerne retter ind efter borgmesterens økonomiske tænkning, så går Haderslev Kommune en lys fremtid i møde. Borgernes øgede skattebetalinger af gæld og afdrag kan jo så eftergives til fordel for endnu en kommunal låneomlægning uden tab. Og så videre. Groft sagt håber, at et fletværk af gyldne borgmesterkæder af sådanne lån vil kunne redde hele Danmark ud af den økonomiske krise.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.