Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Kommentar

Bertel Haarder: Moralske pegefingre, Lilleør? Ja tak

Jeg vil hævde, at verden var ilde stedt uden moralske pegefingre.

Bertel Haarder.
Bertel Haarder.

»Vestens moralske pegefingre destabiliserer freden,« skriver Kathrine Lilleør, 29. januar, i et forsvar for Marie Krarups antivestlige holdninger. Det minder mig om Mozambiques udenrigsminister, der på et EU-afrikansk møde forsvarede, at Zimbabwes præsident Mugabe tyvstjal den vestlige udviklingshjælp: »Vi er trætte af jeres moralske pegefingre,« sagde udenrigsministeren. Det samme er alverdens morderiske diktatorer og tyranner.

Jeg vil hævde, at verden var ilde stedt uden moralske pegefingre. I Vesten har nogen heldigvis haft overskud til at gribe ind mod diktatorers aggression og overgreb. Det er måske slut nu. Men skal vi virkelig glæde os over det? Hvordan ville Europa og Danmark have set ud, hvis de allierede havde satset på stabiliteten?

Jeg deler Kathrine Lilleørs syn på kristendom og hendes tidehvervske modvilje mod gerningskristendom, lovreligioner og enhver form for korstog. Men kan denne antimoralisme virkelig overføres til udenrigspolitikken, så, vi dyrker »stabile« diktatorer og siger »Fred i vor tid« og »hellere rød end død«, som de nyttige idioter under Den Kolde Krig?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.