Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bekæmp Christiania

Politi i gang med fjerne hashboder i Pusher Street under fredagens aktion i Christiania.
Politi i gang med fjerne hashboder i Pusher Street under fredagens aktion i Christiania.

Den konservative folketingspolitiker Mai Mercado oplevede i sidste en sand shitstorm. Hun havde tilladt sig at lovprise, at det danske politi var påbegyndt en oprydning af de mange hashboder, vi åbenbart tillader på Christiania. Hun udtrykte glæde over, at politiet var med til at forhindre kriminalitet i Danmark, men hun gjorde det åbenbart for entusiastisk.

Masser af mennesker kritiserede den konservative politiker, sådan kunne en politiker ikke udtrykke sig, nej, det var for galt. Hun har endda modtaget dødstrusler. Alt dette siger noget om vor tids opfattelse af lov og ret.

For det første siger det noget om, hvor blødsødne vi er overfor åbenlyst kriminel adfærd. I alt for mange år har vi tilladt Christiania at eksistere, og nu er den så udviklet sig til en kriminel kræftbyld, der spreder sine kræftceller til det omgivende samfund, i særdeleshed i København. For det andet dækker denne blødsødenhed overfor et moralsk og politisk forfald. Det forhold at en politiker støtter politifolk, der gør deres arbejde, bliver mødt med mordtrusler og fordømmelse, er et sikkert tegn på kulturel og moralsk fordærv.

Det er et fordærv, der har sin oprindelse i en selvoptaget og egoistisk individualisme. Loven er til for menneskenes skyld. Men den er til for at beskytte menneskets moralske og politiske integritet. For uden en beskyttelse af menneskets moralske habitus og dets politiske frihed kan vi ikke opretholde et menneskeværdigt samfund.

Udgangspunktet for loven, og for hvad der er ret og vrang, skal ikke måles på hvorvidt, det fremmer løssluppenhed, bestialsk adfærd og hedonisme, kort sagt egoistisk individualisme. Nej, politik, der skal producere lov og ret, skal vurderes på, om det beskytter og fremmer menneskets humanitet og ansvar overfor sig selv og overfor andre.

Når politiet rydder hashboder er det for at forhindre, at vi indtager stoffer, der leder til uoprettelige skader og sløver vores sind. Politik og ret er instrumenter til at opretholde et sundt dansk samfund, ikke at sikre egoisme, hedonisme og uansvarlig adfærd. Det er derfor bekymrende, at når en folkevalgt politiker fastholder, at der skal være lov og ret i samfundet, og som samtidig glædes over at det danske politi af bedste evne forsøger at sikre lov og orden, angribes, svines til og modtager dødstrusler. For det er et udtryk for simpel dekadence og liberal individualisme, når vi ikke mener, at loven skal disciplinere os og sikre et sundt, stabilt og menneskeværdigt samfund.

Det danske samfund behøver mere lov og orden, det behøver mere politisk og moralsk autoritet. Vi skal i langt højere grad værdsætte de politikere der tør ved, at de glædes over at det danske samfund er kendetegnet ved, at vi opretholder politisk og moralsk autoritet. Dette er sund borgerlighed. Det danske samfund skal ikke være et slattent liberalistisk værdi-nihilistisk samfund, hvor borgerne har såkaldt frihed til at ødelægge deres eget og ikke mindst deres medmenneskers liv. Uden autoritet findes intet menneskeværdigt samfund. Uden stærk moralsk og politisk autoriet findes der kun fordærv, anarki, nihilisme og individualisme.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.