Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Astrid Krag: Lov er lov – også for Inger Støjberg

Astrid Krag og Inger Støjberg.
Astrid Krag og Inger Støjberg.

Selv om det er Inger Støjberg (V) og hendes embedsværk, der i 13 måneder har undladt at inddrage en principiel afgørelse fra Menneskerettighedsdomstolen med den alvorlige konsekvens, at der er sket ulovlig sagsbehandling i Udlændingeministeriet, kan Berlingske i sin ledende artikel 13. januar ikke dy sig for at lange kraftigt ud efter Socialdemokratiet. Vi er både »hykleriske« og del af en »syg kalkunjagt«.

Men Berlingske får svært ved at fremlægge den »rigelige dokumentation«, som avisen påstår at være i besiddelse af, da vi ikke har ikke stået i spidsen for en ulovlig forvaltning som Støjbergs.

Angrebet på lederplads giver anledning til at skære ud i pap, at ligesom sagen om de tvangsadskilte asylpar ikke handlede om for eller imod barnebrude, så handler den nye skandale hos Støjberg ikke om, at Danmark skal være sygehus for hele verden. For selvfølgelig skal vi ikke det.

Denne sag handler – ligesom sagen om de tvangsadskilte asylpar – om, at vi lever en retsstat. Hvor vi som borgere skal kunne sætte vores lid til, at myndighederne med den ansvarlige minister for bordenden forvalter lovligt. Og med al respekt for de hårdtarbejdende embedsfolk kan en minister ikke bruge arbejdspres som en undskyldning for, at der administreres ulovligt.

At stille spørgsmål, der kaster lys over det, er parlamentarisk kontrol. Mens Berlingske angriber Socialdemokratiet, betyder den larmende stilhed i Støjbergs blå bagland forhåbentlig, at andre også vægter retsstatens principper højt.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.