Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Indspark

Afskaf så den racismeparagraf

Undertegnede har altid støttet både en racisme- såvel som en blasfemiparagraf. Jeg mente indtil for nylig, at eksistensen af disse paragraffer kunne sikre en vis høvisk tale blandt de mange debatter, der florerer i civilsamfundets mange afkroge. Efter denne dom er jeg blevet overbevist om, at vi skal afskaffe racismeparagraffen.

Søren Hviid Pedersen.
Søren Hviid Pedersen.

I sidste uge blev en dansker idømt bøder for racisme. Dette skete med baggrund i racismeparagraffen og anledningen var, at vedkommende havde sammenlignet islamisme og nazisme på et Facebook opslag. Dommerne havde tolket dette som en racistisk ytring, og forfatteren til opslaget var dermed skyldig i racisme.

Undertegnede har altid støttet både en racisme- såvel som en blasfemiparagraf. Jeg mente indtil for nylig, at eksistensen af disse paragraffer kunne sikre en vis høvisk tale blandt de mange debatter, der florerer i civilsamfundets mange afkroge. Efter denne dom er jeg blevet overbevist om, at vi skal afskaffe racismeparagraffen. For hvis en dommer finder, at det er udtryk for racisme at sammenligne islamisme og nazisme, så er der noget, der er helt galt i virkelighedsforståelsen og ikke mindst intentionen i racismeparagraffen.

At sammenligne islamisme med nazisme er på ingen måde kontroversielt blandt de af mine kollegaer, der beskæftiger sig med politiske ideologier og politisk religion. Tværtimod. Det er en gængs opfattelse, at der er klare og fundamentale lighedspunkter mellem politisk islamisme og de andre totalitære ideologier, som europæisk historie desværre har oplevet på egen hånd.

Dansk-iraneren Mehdi Mozaffari, professor i statskundskab ved Århus Universitet, og John Gray, tidligere professor i idehistorie på London School of Economics, har begge skrevet lærde og anerkendte bøger, hvor de netop gør sig disse sammenligninger mellem islamisme og eksempelvis nazisme og stalinisme. Argumentet er, at politisk islamisme, i lighed med nazisme og stalinisme, er totalitære verdensanskuelser, der ikke accepterer dissens eller uenighed, og som gennem terror vil skabe og opretholde deres magtposition i samfundet.

En hurtig orientering om, hvad islamister skriver og ikke mindst udretter, når de har politisk magt, bekræfter til fulde disse sammenligninger med nazisme og stalinisme. De steder i Irak og Syrien, hvor de politiske islamister har opnået politisk magt, anvendes der i stor stil terror og tilfældig vold mod mere eller mindre indbildte fjender. Drab, tortur, massevoldtægter og forfølgelse af andre religiøse og politiske organisationer og partier er blevet en del af hverdagen.

Dansk folkestyre og danskere skal have mulighed for at ytre sig i vid udstrækning. Folkestyrets DNA er ytringsfriheden. Når fortolkningen af racismeparagraffen bliver anvendt, ikke til at sikre minoriteter mod forhånelse, men derimod bliver anvendt til at lukke munden på en berettiget kritik af islamisme, så skal loven laves om eller helt afskaffes. Islamisme er en total negation af danskhed, folkestyre og retsstat og skal derfor kunne kritiseres åbent og redeligt. Med sidste uges domfældelse ser vi igen en form for underkastelse og manglende mod til at gå imod islamismen. Derfor er det vigtigt, at alle gode danskere nu rejser et krav om at afskaffe racismeparagraffen, kun sådan kan vi for fremtiden sikre en fri og selvstændig debat i Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.