Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Indspark

14 x undskyld til EU

Kære EU, du skulle være garanti for et nyt forenet Europa. Intet kunne være mere forkert. Du har jo ladet Tyskland og Merkel bestemmer Europas flygtningepolitik helt alene. Gamle sammenslutninger er genopstået. På Balkan er det Østrig-Ungarske monarki nu genopstået med sin egen flygtningepolitik takket være dig. Ingen har som du gjort noget for at sprede nationalisme og farlig identitetspolitik på kontingentet.

Timme Bisgaard Munk: »Kære Europa, du er blevet beskyldt for at være et Fort Europa. Det er jo helt forkert. En million flygtning plus bindegale terrorister har frit kunnet bevæge sig rundt fra Aleppo til Malmø og tilbage igen.«
Timme Bisgaard Munk: »Kære Europa, du er blevet beskyldt for at være et Fort Europa. Det er jo helt forkert. En million flygtning plus bindegale terrorister har frit kunnet bevæge sig rundt fra Aleppo til Malmø og tilbage igen.«

Kære EU. En undskyldning er på sin plads. Du er slet ikke så slem som folk siger. Du står for det modsatte af, hvad folk tror. Folk har derfor sagt ting om dig som slet ikke passer. Undskyld og atter undskyld. Min dybeste beklagelse. Du har tydeligvis været udsat for en uretfærdighed. Lad mig uddybe de 14 største misforståelser, der kræver direkte undskyldning.

1. Folk siger, du gør for meget, for hurtigt og målrettet forkert. Sandheden er jo, at du gør for lidt, for langsomt og er helt forvirret.

2. Du er blevet beskyldt for at være et Fort Europa. Det er jo helt forkert. En million flygtning plus bindegale terrorister har frit kunnet bevæge sig rundt fra Aleppo til Malmø og tilbage igen.

3. Man siger, du har skabt en overvågningsstat, hvor alle deler oplysninger. Nej og atter nej. Sandheden er, at du deler alt for få oplysninger om terrorister. Ikke engang en fælles database over flypassagerer kunne du finde ud af at skabe.

4. En farlig Eurohær af politi og militær skaber respekt og frygt overalt på kloden, siger kritikerne. Nej og atter nej. Du kan jo næsten ikke engang få sendt nogle få hundrede grænsebetjente af sted til Grækenland.

5. Du skulle efter sigende have stjålet en masse penge fra de europæiske skatteborgere, som du bruger på tant og fjas. Helt grundløst. Alle Europas penge er jo gemt væk i skattely i Panama.

6. Du skulle have tvunget onde sparekrav ned over Europa og ofret de fattige for bankerne. Ondsindet skulle du også havde krævet styr på statsfinanserne i alle Europas lande. Igen helt godnat og grundløst. Efter terrorangreb og flygtningestrømme har du givet alle lov til at gå amok med statsfinanserne.

7. Du skulle også have været bagmand bag en farlig integrationsproces, hvor de europæiske lande skulle tvinges sammen og nationalstaten knækkes. Igen en misforståelse. Du står jo lige for det modsatte. Nemlig bagmanden bag en national vækkelse og hurtig desintegration, hvor hvert land klarer sig selv.

8. Du kæmper for den europæiske solidaritet for enhver pris, hvisker kritikerne. Helt ude i skoven. Du er frisk på alle former for usolidariske særaftaler så længe det sikrer den fortsatte desintegrationsproces.

9. Du skulle være garanti for et nyt forenet Europa. Intet kunne være mere forkert. Du har jo ladet Tyskland og Merkel bestemmer Europas flygtningepolitik helt alene. Gamle sammenslutninger er genopstået. På Balkan er det Østrig-Ungarske monarki nu genopstået med sin egen flygtningepolitik takket være dig. Ingen har som du gjort noget for at sprede nationalisme og farlig identitetspolitik på kontingentet.

10. Folk sladrer og siger, at du vrider armen om på folk, der ikke vil som du. Igen en ond løgn. Du er jo flink ved dem, som bare gør, som det passer dem. Du henstiller blot og truer ingen.

11. Bagvaskerne siger, at dine teknokrater blot sidder nede i Bruxelles og hygger sig med deres fede lønninger i fred og ro. Nej og atter nej. Terrorister springer jo sig selv i luften blot 100 meter fra dit kontor.

12. Højrefløjen siger, du er fuld af drømme med alt for store idealer om lighed, frihed og retfærdighed. Det er jo løgn på løgn. Du er jo med på at lave de vildeste lokumsaftaler med Tyrkiet. Altså bryde menneskerettigheder og konventioner, blot problemerne med flygtninge forsvinder.

13. Det siges, at med dig betaler vi rige i nord for de fattige i syd. Grundløst. Du er jo helt med på at opgive Grækenlands økonomi og rykke grænsen mod nord.

14. Du er blevet beskyldt for at være modstander af grænser. Intet kunne være mere forkert. Du skaber dine egne grænser og lukker øjnene for andres nye grænser.

Derfor denne ubetingede undskyldning. De bedste hilsner en borger i Europa.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.