Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uroligheder på Nørrebro i nat

En våbenvisitation førte lørdag aften til voldsomme sammenstød mellem politi og unge på Nørrebro.

Lørdag aften kom det til voldsomme uroligheder på Nørrebro.

Urolighederne blussede op ved 22-tiden. Unge bevægede sig i små grupper af 10 til 15 stykker og slog til med både brosten og fyrværkeri på forskellige steder omkring Blågårds Plads på Indre Nørrebro.

En slags kattens leg med musen. Politiet svarer igen med tåregas. En bil udbrændte ved Skt. Jørgensgade ved Folkets Park, og de unge antændte desuden et stort bål på Blågårds Plads, oplyser Ritzaus udsendte.

I følge politiets centrale vagtleder, Mads Firlings er ingen kommet til skade, men til gengæld har flere af politiets mandskabsvogne fået buler og knust ruder.

Urolighederne bølgede frem og tilbage hele aftenen og tog sin begyndelse, da politiet ville foretage en våbenvisitation på en ung mand lørdag omkring kl. 17. Våbenvisitationen endte med, at en betjent blev sparket i maven af den unge mand. Den forurettede betjent led ikke overlast, men politiet valgte at trække sig tilbage, indtil man kunne møde mere talstærkt op i bydelen.

Omkring kl. 20 lørdag aften lykkedes det i første omgang politiet at få ro på gemytterne, efter man blandt andet havde fjernet en barrikade og brosten på Stengade. Men roen varede kun et par timer, før konflikten mellem politi og de unge blussede op igen.

De seneste dage har politiet foretaget våbenvisitationer på baggrund af skyderier i bydelen, som kan relateres til bandekonflikten mellem indvandrerbander og rockerne.

Ifølge jp.dk var de unge, der lavede ballade, en blanding af nydanskere og autonome, samt folk fra andre aktivistmiljøer på venstrefløjen. Flere af aktivisterne var maskerede.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.