Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

København beskyldes for bluf om Kløvermarken

Danmarks Naturfredningsforening anklager Købehavns Kommune for at kæmpe imod fredning af Kløvermarken, fordi kommunen går med skjulte byggeplaner.

Københavns Kommune går med skjulte byggeplaner for Kløvermarken på Amager, og derfor kæmper kommunen imod en fredning af området, der tidligere var udset til at lægge grund til over 2.000 såvel dyre som billige boliger.

Sådan lyder anklagen fra Danmarks Naturfredningsforening, efter at et flertal i kommunens økonomiudvalg i tirsdag vedtog at sende en indsigelse til Fredningsnævnet for at forpurre en fredning af Kløvermarken, som vil sætte en stopper for byggeri på grunden i al overskuelig fremtid.

- De ønsker ikke en fredning, for den vil binde dem for altid fremover. Københavns Kommune er kendt for at være magtfuldkommen, så uanset hvor fornuftig en fredning er, og uanset hvor meget den afspejler kommunens idrætsinteresser, vil de ikke have en fredning. De har allerede lavet byudviklingsplaner for hele området omkring Kløvermarken og snakker om, at Refshaleøen skal være Københavns nye Manhattan, siger fredningschef i Danmarks Naturfredningsforening, Birgitte Bang Ingrisch.

Københavns Kommune har sendt indsigelsen til Fredningsnævnet med den begrundelse, at en fredning vil komme på tværs af kommunens seneste planer for det rekreative areal som et af kommunens vigtigste idrætsanlæg.

- Så kan vi hverken bygge nye klubhuse som erstatning for de gamle barakker fra krigens tid eller etablere kunstgræsbaner på trods af, at alle ved, at det kan øge kapaciteten. Der må heller ikke opsættes kunstig belysning, og det er også tvivlsomt, at man kan få lov til at renovere de eksisterende baner, sagde Socialdemokraternes politiske ordfører Anne Vang til berlingske.dk i tirsdags og afviste, at indsigelsen imod en fredning alene er et forsøg på bevare en mulighed for, at der kan bygges boliger på Kløvermarken engang i fremtiden.

Overrasket over kommunens indsigelse
Det er Danmarks Naturfredningsforening, som har udfærdiget fredningsansøgningen, og ifølge Birgitte Bang Ingrisch er der ikke hold i påstanden om, at en fredning vil forhindre en udvikling af idrætsfaciliteterne.

- Vi har rejst en fredningssag for at bevare det, der er i dag, plus en mulighed for at udvikle området naturmæssigt men også med mulighed for at renovere det idrætsmæssige. Det står i fredningsbestemmelsen, som er meget fleksibel. Vi ved godt, at det er et meget aktivt område, som også skal kunne gøres bedre, da det fremstår lidt trøstesløs, siger Birgitte Bang Ingrisch, der er overrasket over kommunens indsigelse .

- Det er lodret forkert, at man hverken kan renovere klubhuse og udvikle Kløvermarken. Det er korrekt, at man kun kan bygge kunstbaner dér, hvor de findes i dag, og at vi siger, at resten skal være græs og ikke plastik, der ikke har noget med et grønt område at gøre. Men hvis København har argumenterne for en kunstgræsbane, vil de kunne få en dispensation fra Fredningsnævnet, siger Birgitte Bang Ingrisch.

Hun mener, det er en fordel, at det er Fredningsnævnet, som skal give dispensation. Dermed fristes Københavns Kommune ikke i dårlige tider til at give sig selv tilladelse til at sætte byggerier i gang.

- Fredningssagen har en enorm folkelig opbakning. Beboerne, kolonihaveforeningerne, fodboldklubberne, spejderne og andre organisationer står bag os. Så vi synes, vi taler for almenvellets interesser, siger Birgitte Bang Ingrisch.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.