Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er Hovedstadens populære gymnasier

Hovedstadens gymnasier og hf-kurser har fået knap tre gange så mange ansøgere som forventet. Især Rysensteen Gymnasium midt i København er ekstra populært i år.

Maya Bille, Line Outzen og Katrine Vestergaard, alle fra 2. I. på Ørestad Gymnasium - Region Hovedstadens mest  populære.
Maya Bille, Line Outzen og Katrine Vestergaard, alle fra 2. I. på Ørestad Gymnasium - Region Hovedstadens mest populære.
Stigningen i ansøgertallet til en af hovedstadsregionens gymnasie- eller HF-pladser er knap tre gange større end forventet.

- I kraft af større ungdomsårgange havde vi forventet et øget optag på omkring 320 studerende. Men gymnasierne alene tegner sig for en fremgang på 796 ansøgninger, mens 301 flere har søgt om en HF-plads, oplyser udviklingschef for uddannelse i Region Hovedstaden, Søren Ring.

Samlet set er ansøgertallet til gymnasier og hf i hovedstadsområdet steget med cirka ti pct.

Det mest populære gymnasium er igen i år Ørestad med 528 ansøgere, hvilket dog er 26 færre end sidste år. Borupgaard Gymnasium i Nordsjælland med 462, Frederiksborg Gymnasium med 440 og Frederiksberg Gymnasium med 443 ansøgere er også meget søgt. Du kan se hele listen her.

Det er dog Rysensteen Gymnasium i centrum af København, der kan prale af den største stigning i ansøgertallet. 56 procent flere har søgt på Rysensteen i år end sidste år - i alt 421 elever vil gerne gå der. Men også gymnasier som Borupgaard, Rungsted, Frederiksborg, Ordrup, Tårnby og Frederiksberg har oplevet markant stigende interesse.

Det ser mere sløjt ud på gymnasierne på Vestegnen, hvor der traditionelt er færre unge, der søger ind på gymnasielle uddannelser. Her stigningen beskeden, idet knap 2,5 pct. flere har søgt om at komme ind på et alment gymnasium.

Søren Ring mener, at det kan skyldes, at Vestegnens gymnasier stod for halvdelen af stigningen i ansøgertallet i 2008.

Omkring 1. juni får de unge at vide, hvilket gymnasium de kommer ind på. De seneste to år har ni ud af ti fået deres ønske opfyldt.

Landsdækkende stigning.
Det er ikke kun i Region Hovedstaden, at flere unge søger ind på gymnasier og hf til sommer.

De foreløbige tal for hele landet viser, at de unge strømmer til gymnasierne. 36.278 unge vil efter sommerferien vil begynde på gymnasium eller hf. Det er en stigning på 6,6 procent i forhold til søgningen sidste år. For hf alene er der tale om en gennemsnitlig stigning på 16 procent på landsbasis.

- Der har været meget mange brokkerier over gymnasie- og hf-reformen de sidste år, og det er heldigvis aftaget nu. Studieretningsgymnasiet er nu ved at finde sin plads – og i år tilbyder 64 gymnasier for eksempelvis den helt nye studieretning bioteknologi, som jeg godt kan forestille mig er et trækplaster for de unge, siger Gymnasierektorernes formand, Peter Kuhlman.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.