Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Demonstration mod stormoské i København

Københavns formentligt kommende stormoské er finansieret af det iranske præstestyre, frygter iranske frihedsorganisationer, der i eftermiddag vil demonstrere imod vedtagelsen af byggeriet.

Planbillede fra Københavns Kommune af hvordan det vil se ud med en moske på Vibevej i København.
Planbillede fra Københavns Kommune af hvordan det vil se ud med en moske på Vibevej i København.
I dag forventes det, at et flertal af politikerne i Københavns Borgerrepræsentation vedtager byggeriet af en ny stormoské i Københavns nordvest-kvarter. Planerne om en stormoské har været længe undervejs, og i dag skal borgerrepræsentationen tage endelig stilling til lokalplanen i forbindelse med stormoskéen.

Flere iranske frihedsorganisationer i Danmark har beklaget sig over planerne om en ny stormoské. De er overbevist om, at foreningen Ahlul Bait, der står bag den nye moské, er styret og finansieret af det iranske præstestyre og vil i dag protestere imod, at moskéen bliver centrum for iransk ekstremisme. Det siger talsmanden for protestaktionen, Farrokh Jafari.

- Vi vil i dag demonstrere imod Københavns planer om en stormoské, som er betalt af det iranske præstestyre. Vi er bange for, at moskéen ikke vil tjene sit religiøse formål, men blot være camoufleret som Irans forlængede arm i Danmark, siger Farrokh Jafari.

Ønsker en rigtig moskeHan understreger dog, at han ikke generelt er imod, at der bliver bygget en rigtig moské i København. Demonstrationen i dag skal udelukkende skabe opmærksomhed omkring de tvivlsomme intentioner bag stormoskéen, der er drevet af Ahlul Bait.

- Vi er ikke bange for selve moskéen. Vi er tilhængere af religionsfrihed, og muslimerne i Danmark skal selvfølgelig også have en rigtig moské. Men vi er bange for, at denne, som bygges af Ahlul Bait, vil sprede angst blandt demokratiske iranere i Danmark, hvidvaske penge og hjælpe regimets folk med at flytte penge ud af landet, som de har stjålet fra den iranske befolkning. Det viser erfaringer fra både England, Sydafrika og Frankrig, hvor Ahlul Bait også findes, siger Farrokh Jafari.

Ahlul Bait, som står bag planerne for den nye stormoské, hævder, at pengene til stormoskéen kommer fra private personer i Iran og fra indsamlinger i Danmark. Det tror organisationerne bag dagens demonstration dog ikke på, siger Farrokh Jafari.

- Ahlul Bait er styret direkte fra Iran. Det er idiotisk at tro, at en forening, som bruger enorme summer penge på at drive religiøse centre i store dele af verden, udelukkende er drevet af private donationer fra et land med økonomiske sanktioner.

Dagens demonstration mod stormoskéen i Københavns nordvest-kvarter begynder på Rådhuspladsen 16.30.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.