Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To adresser i spil til nyt ungdomshus

Et flertal på Københavns Rådhus er nu nede på to adresser, som de vil tilbyde brugerne af det tidligere ungdomshus på Jagtvej 69 som nyt ungdomshus.

Jagtvej 69 hvor det tidligere ungdomshus stod er i dag fortsat tom. Foto: Scanpix/Brian Bergmann
Jagtvej 69 hvor det tidligere ungdomshus stod er i dag fortsat tom. Foto: Scanpix/Brian Bergmann
Frederikssundsvejens Skole i det københavnske Nordvest-kvarter og Bavnehøj i Valby. Det er de to adresser, som et flertal på Københavns Rådhus bestående af Socialdemokraterne, SF og de Radikale under visse betingelser er klar til at tilbyde brugerne af det tidligere ungdomshus på Jagtvej 69 som nyt ungdomshus, erfarer Berlingske Tidende.

De to adresser skal diskuteres på et møde mellem partierne og de unge på mandag. Umiddelbart synes Bavnehøj - der ligger ved Enghavevej og Vestre Fængsel – at være den mindst komplicerede løsning, da der ikke umiddelbart er nogen naboer i nærheden af de halbygninger, som tænkes at kunne huse et nyt ungdomshus. På den anden side ligger adressen langt fra Nørrebro, der er de unges foretrukne område for et ungdomshus.

Frederikssundsvejens Skole ligger derimod mindre end to kilometer fra det tidligere ungdomshus på Jagtvej, og skolen lukkes i forbindelse med en større sammenlægningsplan for de københavnske folkeskoler. De unge vil dog ikke få tilbudt hele den store skole som ungdomshus, og der kan derfor foruden naboprotester opstå vanskeligheder i forbindelse med, hvordan skolen præcist skal opdeles.

De unges pressegruppe har ikke på nuværende tidspunkt nogen kommentarer til de to adresser.

”Vi kan ikke sige noget nu – vi vil udsende en pressemeddelelse, når det måtte blive aktuelt,” siger Victoria fra pressegruppen.

Ifølge SFs ungdomshusordfører på Københavns Rådhus, Frank Hedegaard, har de unge under forhandlingerne været mest stemt for, at ungdomshuset placeres på Frederikssundsvej.

”De unge synes, at Frederikssundsvejens Skole er en udmærket løsning, fordi den ikke ligger langt fra Nørrebro, mens de omvendt har givet udtryk for, at Bavnehøj ligger for langt væk – og de ønsker heller ikke at komme på tværs af de kulturelle planer, der allerede er for Bavnehøj-området. Og personligt mener jeg heller ikke, at Bavnehøj er egnet til ungdomshus,” siger Frank Hedegaard, der påpeger, at Frederikssundsvejens Skole først bliver ledig til sommer, når skoleåret er forbi.

De Radikales gruppeformand, Manu Sareen, er omvendt mest stemt for at placere ungdomshuset ved Bavnehøj, dels fordi der allerede er en del ungdomskultur i området, og dels fordi der er langt til de nærmeste naboer.

”Vi er nået frem til, at Bavnehøj vil være et genialt sted – ikke mindst fordi spørgsmålet om naboerne betyder meget for os. Men vi er også åbne for en løsning på Frederikssundsvejens Skole,” siger Manu Sareen.

Lederen af oppositionen på rådhuset, kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), beklager, at de unge nu med al sandsynlighed får et nyt ungdomshus, og hun opfordrer overborgmester Ritt Bjerregaard (S) til meget nøje at lytte til beboerne i de to områder.

”Vi har ikke ønsket det hus, men flertallet har en anden opfattelse end os, og nu bør overborgmesteren som det mindste høre beboerne og lokalrådene i en åben og demokratisk proces – og ikke mindst respektere beboernes ønsker,” siger Pia Allerslev.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.