Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Klodens temperatur falder

2008 tegner til at blive det koldeste år siden 1999.

Mens miljøforkæmpere på klimatopmødet i Polen har arbejdet hårdt for at bremse en global opvarmning, har naturen selv taget affære. Det bliver nemlig koldere på kloden, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

2008 tegner således til at blive det koldeste år siden 1999, oplyser forskningsleder Jens Hesselbjerg Christensen fra Danmarks Klimacenter på DMI.

»Vi regner med, at 2008 bliver ca. 0,1 grad koldere end 2007. Forklaringen er, at vi lige nu har en kraftig "La Niña", der giver nedkøling i Stillehavet,« siger Jens Hesselbjerg, der erkender, at det trods de dystre forudsigelser om en global opvarmning, ikke er blevet varmere på kloden i 10 år.

Samtidig vokser også havisen omkring Nordpolen, fortæller seniorforsker Rasmus Tonboe fra DMI.

»Efter at vi i 2007 så den mindste udbredelse af havisen nogensinde, er isen nu på vej op. Der er lidt lys i mørket,« siger den danske is-ekspert til Jyllands-Posten.

Dermed tyder noget på, at de seneste forudsigelser om en isfri Nordpol allerede omkring 2015 næppe bliver virkelighed.

Kilde: JP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.