Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Connie H. skal forklare chefforhandlers exit

Klimaminister Connie Hedegaard (K) er blevet kaldt i samråd for at forklare, hvorfor Danmarks topforhandler på klimaområdet har sagt op kun to måneder før FN's topmøde i København.

 Per Clausen har nu kaldt klimaminister Connie Hedegaard (K) i
samråd i Folketingets Miljøudvalg for at en forklaring på chefforhandlernes fratræden.
Per Clausen har nu kaldt klimaminister Connie Hedegaard (K) i samråd i Folketingets Miljøudvalg for at en forklaring på chefforhandlernes fratræden.

Enhedslisten kræver nu en redegørelse for omstændighederne omkring Thomas Beckers opsigelse. To måneder før FN's klimatopmøde i København har Danmarks topforhandler på klimaområdet, afdelingschef Thomas Becker fra Klima- og Energiministeriet, således valgt at stoppe uden nogen forklaring.

Enhedslistens klimaordfører, Per Clausen, frygter, at Thomas Beckers fratræden reelt er udtryk for, at Klimaministeriets indflydelse på klimaforhandlingerne har skullet stækkes.

- Kontrollen over forhandlingerne frem til klimatopmødet er i stedet overtaget af Statsministeriet, hvis ambitionsniveau formodentlig er mindre end Klimaministeriets. Konsekvensen kan være, at man meget mere entydigt går efter et resultat, der ser pænt ud, end efter et resultat, der reelt gavner klimaet, siger Enhedslistens klimaordfører.

Per Clausen har nu kaldt klimaminister Connie Hedegaard (K) i samråd i Folketingets Miljøudvalg for at en forklaring på den dramatiske fratræden.

Thomas Becker har som øverste embedsmand forhandlet på Danmarks vegne i adskillige år og har et vidtforgrenet internationalt kontaktnet. I perioden 2004-2006 var han formand for det vigtige organ SBI (Subsidiary Body of Implementation), som er en slags forretningsudvalg under FN's klimakonvention.

Hverken Connie Hedegaard eller Thomas Becker har ønsket at oplyse årsagen til hans stop. Thomas Becker har sagt sit job op per 31. januar, men er blevet fritaget for tjeneste med omgående virkning.

Idéen om at få det vigtige klimatopmøde til København blev i sin tid undfanget af Thomas Becker.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.