Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Connie H. ny EU-kommissær

Statsminister Lars Løkke Rasmussen bekræfter, at Connie Hedegaard bliver ny klimakommissær. Hun går af som klimaminister og afløses øjeblikkeligt af Lykke Friis.

Statsminister Lars Løkke Rasmusssen (V) bekræfter, at klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) udnævnes til ny EU-Kommissær.

Bekræftelsen kommer i en pressemeddelelse fra Statsministeriet. Indstillingen af Connie Hedegaard sker efter aftale med kommissionsformand José Manuel Barroso.

Connie Hedegaard udnævnes samtidig til minister for FNs klimakonference i København i 2009 og bevarer altså ansvaret for klimatopmødet i København.

Lykke Friis bliver minister

Afløser for Connie Hedegaard bliver prorektor på Københavns Universitet, Lykke Friis.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) oplyser, at prorektor Lykke Friis bliver ny klima- og energiminister efter Connie Hedegaard (K).

Den nye klima- og energiminister hedder Lykke Friis. Hun har hidtil været prorektor og ph.d. Flere Venstre-politikere har ved flere lejligheder nævnt Lykke Friis som et varmt ministeremne.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer de nye ministre for Dronningen i dag, tirsdag, kl. 11.

Portræt: Klimakrigeren Connie
Blå bog: Lykke Friis

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.