Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF øger krav på akutområdet

Akutberedskabet kan allerede fra nytår blive tilført ekstra midler. DF vil sikre vagtlægesystem og akutindlæggelser.

Arkivfoto: Linda Henriksen
Arkivfoto: Linda Henriksen

Det akutte sundhedsvæsen kan se frem til en yderligere økonomisk indsprøjtning. Selv om regeringen og Dansk Folkeparti natten til i går blev enige om at fordoble den eksisterende pulje til akutområdet til i alt 500 mio. kr. på næste års finanslov, er DF parat til allerede fra nytår at sikre ekstra midler.

Det skal ske for at forbedre den betjening, man får hos såvel lægevagten som på skadestuer og ved akut indlæggelse, fastslår finansordfører Kristian Thulesen-Dahl.

»Nu løser vi de strukturproblemer, der kan ventes at opstå med de nye sygehuse, for sig selv, og derfor har vi sat ekstra 250 mio. kr af. Men ved siden af har vi problemer med vagtlæger og akutsystemet, som allerede nu eksisterer i sundhedsvæsnet. Det er vores klare indtryk, at der er problemer både i vagtlægesystemet og ved akutte indlæggelser. De skal løses, men i hvilket omfang ved vi ikke endnu,« siger Kristian Thulesen-Dahl, der afventer to kulegravninger af lægevagt- og akutsystemet i Sundhedsministeriet og hos regionerne, som er sat i gang på baggrund af Berlingske Tidendes afdækning af området. Begge undersøgelser skal være færdige til nytår.

Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), er rasende over, at regeringen og DF i finanslovsforhandlingerne har blandet sig i regionernes detailstyring, som om regionerne »aldrig selv har tænkt« på at udarbejde planer for det præhospitale område. Men de ekstra penge er velkomne:

»De 500 mio. kr. skal bruges til at samle funktioner tæt på borgerne. Det er til lægehuse, vagtlægelokaler og andet, så man ikke skal ud at køre mange kilometer for at få kigget på en lungebetændelse eller en brækket arm,« siger Bent Hansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.