Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Baby døde efter lægesvigt

Christian døde blot 14 måneder gammel. Barnets forældre fortalte gennem to uger flere vagtlæger og læger på sygehuset, at de frygtede, drengen havde slugt et batteri. Mistanken blev afvist af lægerne.

En 14 måneder gammel dreng mistede i november sidste år livet, efter et forløb hvor drengens forældre forgæves advarede flere vagtlæger og læger på Holbæk Sygehus om et slugt batteri.

Forældrene kontaktede i alt 11 læger, herunder Lægevagten samt sygehuset, hvor læger tilså drengen. Men lægerne afviste mistanken om et slugt knapbatteri. En af vagtlægerne bad familien måle et tilsvarende batteri med et målebånd, inden han afviste mistanken.

Efter to uger med feber, hoste, spisebesvær og smerter døde Christian Jim Andersen. Batteriet havde ætset hul på hans spiserør og hovedpulsåre, så barnet forblødte. Barnets død kunne efter al sandsynlighed have været undgået, hvis lægerne havde taget et røntgenbillede, som ifølge journalerne på et tidspunkt også blev overvejet. Men det blev aldrig til noget.

»Nu skal vi lære at leve med, at der skulle en obduktion til, før lægerne lyttede til os,« siger Jimmi Knudsen, Christians far.

 • Skriv: Hvordan blev du behandlet hos vagtlægen?
 • Patientklagenævnet behandler sagen. Derfor ønsker flere af de implicerede læger ikke at udtale sig. Adm. overlæge på børneafdelingen på Holbæk Sygehus Jan Færk afviser dog forældrenes forklaring:

  »Hvis forældrene havde oplyst om det her batteri over for os, ville vi nok have handlet anderledes. Men det er det, de ikke har gjort. Jeg ved godt, at det er den påstand, vi står over for, men der bliver det jo så påstand mod påstand,« siger Jan Færk, der afviser, at Holbæk Sygehus har begået fejl i sagen. I stedet for at opdage og fjerne batteriet behandlede lægerne drengen for mellemørebetændelse.

  »Jeg er dybt rystet. Man har at gøre med et 14 måneder gammelt barn, der ikke selv kan forklare sig. Når nu forældre og bedsteforældre insisterer på, at et slugt batteri er en mulighed, så undersøg det dog. Vi ser en stigende tendens til, at det bliver børn og ældre, der er taberne, når der er for lidt tid til den enkelte patient,« siger Villy O. Christensen, formand for Patientforeningen.

  »Vagtlæger udfører et job, hvor der er stor fare for fejl. De har kort tid til hver patient, som de ikke kender, og betjeningen af borgerne holder af samme grund måske ikke altid den standard, den burde,« siger Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet.

  Hvordan blev du behandlet hos vagtlægen? Fortæl din historie her.

  Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

  Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

  For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

  Tak for din forståelse.

  Hov! Hvor blev min artikel af..!?

  Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

  Tak for din forståelse.