Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Yahya Kraka Hassan

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Det er svært for digteren Yahya Hassan at løse sine indbyggede paradokser. Han vil hverken være Dansk Folkepartis yndlingsdigter, som beretter om oprørende forhold i indvandrerkredse, eller veltilpasset beboer i et parallelsamfund. Og han vil hverken være artig, lyrisk maskot for de fløjlsmavede intellektuelle æstetikere ved Gyldendals receptioner eller en ulidelig, voldelig kriminel perker med misbrugsproblemer. Derfor forsøger han at være det hele på én gang. Ligesom Kraka, der hverken kom påklædt eller nøgen, hverken mæt eller fastende, hverken ene eller fulgt af noget menneske. Genialt hyllede Kraka sig derfor i et fiskenet og sit hår, bed i et løg og havde sin hund som ledsager. Og hun scorede sagnkongen Regnar Lodbrog. Yahya har foreløbig kun scoret en varetægtsfængsling i fire uger. Måske burde han lade håret vokse, købe et fiskenet, bide i et løg og holde hund. Hvis han derefter lagde sig selv op på Instagram, ville han blive alles kæledægge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.