Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

X ved Facebook

BMINTERN - Eva Agnete Selsing
BMINTERN - Eva Agnete Selsing

Facebook er ligesom en slags FN, med kontrol over folks ytringer. Højreorienterede brugere af mediet vil vide, at selv de mest åbenbare konstateringer af forhold relateret til indvandringen kan sende det redeligste menneske i facebook-karantæne i ugevis. Denne magt udøves parallelt med officiel regnbueglæde og promovering af piger og kvinder – hvilket er fint nok. Men der tegner sig et tydeligt billede af en meget langt fra værdineutral, global og politisk magthaver.

Således vil Facebook lave et værktøj, som skal hjælpe brugerne til at afsløre russisk misinformation. Hvorfor det lige præcis er dette problem, man afsætter ressourcer til at adressere, skyldes nok tidens trang til at gøre Putin og ikke islamismen til det store problem. Putin er lissom bare mere overskuelig som fjende, ikke sandt? Men altså, endnu et politiserende tiltag fra koncernen, hvis galionsfigur Mark Zuckerberg har mødtes og drøftet censurmuligheder med selveste Angela Merkel. Hvornår mon Facebook bliver sat på valgkortet et sted?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.