Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Vort lægelige råd

Ulrik Høy. Groft Sagt
Ulrik Høy. Groft Sagt

Det er ikke nemt at skaffe overlæger til de ydmyge steder, slet ikke psykiatrien i det midtjyske. Det har kostet Region Midtjylland 4,5 mio. kr. i årsløn til en vildt overarbejdsvillig overlæge, hvad ingen af parterne skal høre et ondt ord for.

Vel er der telefon og Rotary og autohjælp i det jyske, det er bare ikke det, der trækker overlæger til. De har det, som vi andre i den velsituerede afdeling, tæt på familieklanen, ønskehuset, madtempler og købekatedraler, kulturen og ligesindede, karriere og faglige udfordringer. Vil man have en overlæge, må man hoste op med gysserne! Selvsagt.

Der mangler også læger, almindelige læger, i Tingbjerg, bydelen med 6.000 borgere tæt på hovedstaden. Hvorfor? Fordi Tingbjerg er slumkvarteret med alle dem, vi væmmes ved og lister uden om, men som sært nok har de samme behov som vi andre. De skal til læge nu og da, så hvem vil overtage konsultationen efter den forrige læge, der takkede af efter 28 år i embedet? Vort lægelige råd: Fang nogle læger, gerne med lasso, besnak dem, betal dem, bestik dem, til de nikker og samtykker. Det andet er for nedrigt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.