Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Virtuelt TV

Klaus Kjøller: BBC har netop taget et nyt mediehus i brug.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Blandt nyskabelserne er et virtuelt studie, hvor man kan anbringe en korrespondent et vilkårligt sted i verden – selv om korrespondenten rent fysisk står i BBC-palæet i London. Man projicerer bare autentiske, levende billeder fra stedet ind bag korrespondenten, således at det fuldstændig ser ud, som om korrespondenten faktisk befinder sig midt i begivenhederne. Ak, hvor er dansk TV dog håbløst bagefter med det bagstræberiske hykleri om at undgå iscenesættelse. Groft sagt så onsdag aften i TV 2 News først en udsendt korrespondent fortælle direkte fra Malis hovedstad og derefter Ulla Terkelsen forpustet fra sin hotelbalkon i New York fortælle om gidselsaffæren i Algeriet. Men ingen af dem videregav informationer, som de ikke lige så godt kunne have fundet på nettet hjemme i Danmark. Det var altså ren iscenesættelse. Danske TV-chefer bør opgive sådanne primitive iscenesættelser og i stedet indføre virtuelle studier. Det vil give korrespondenter bedre tid til at blive opdateret på nettet, hvis de ikke hele tiden skal ræse rundt i verden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.