Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Virksomhedsmobning

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Forleden var hele TV-nyhedsfladen i oprør, fordi Politiken havde skrevet en forsidehistorie om, at mobilselskabet 3 ikke havde betalt skat i Danmark i årevis, fordi de var i »skattely« og havde indgået »hemmelige aftaler« med Luxembourg. I løbet af dagen forklarede direktøren for 3s danske afdeling, Morten Christiansen, så, at der intet ulovligt var i arrangementet, og at man ikke havde skattepligtigt overskud i Danmark, fordi man trak renter og afdrag fra på et stort lån, man havde taget i firmaets Luxembourgafdeling. Eksperter bekræftede, at der intet usædvanligt var ved 3s måde at gøre tingene på. Der var med andre ord ikke fugls føde på historien, om 3s forbryderiske, skumle adfærd.

Det er absurd, at Politiken og hele TV-nyhedsfladen en hel dag igennem tordner frem med, at 3 i strid med forretningsmæssig, rationel adfærd bør betale en skat, de ikke er pligtig til at betale. Ved at flette ordene »skattely« og »hemmelige aftaler« ind i en fortælling om helt lovlige arrangementer, grovmobbes her en dansk virksomhed, bare fordi den artigt følger de regler, som politikerne har lavet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.