Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Vintertriumf

Edith Thingstrup: I løbet af skolernes vinterferie har den moderne danske børneopdragelse fejret store triumfer i Prag. Danske unge har raseret et par hoteller og været involveret i knivstikkerier og druk.

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

»Et stort rod. Det er hvad, de efterlader. De har jo mere eller mindre brudt alle regler her,« siger Vitek Bazout, der arbejder på Plus Prague, ifølge bt.dk. »Jeg bad f.eks. en af drengene om at lade være at efterlade sit affald i lobbyen, og så kiggede han på og sagde ’hvad har du tænkt dig at gøre ved det’. Så spurgte jeg, om han også opførte sig sådan hjemme i Danmark. Det svarede han nej til og sagde, at hernede var der jo alligevel intet, jeg kunne gøre ved det.«Vitek Bazout beretter, at det store flertal af fredelige unge bliver dem, der kommer til at betale regningen, fordi de mister deres depositum. »De fleste har sådan set forståelse for, at de er nød til at betale for alle ballademagerne også selvom de måske ikke selv har smadret noget,« siger han. »Sådan var det også sidste år«.Og sådan fører kombinationen af dårlig opdragelse og kollektiv betaling til en fornyet spiral af dårlig opdragelse og kollektiv betaling.Når de danske unge forlader Prag, kan de tjekkiske hotelfolk og den tjekkiske offentlighed tænke over den udvikling, Danmark har været igennem, siden Prag i sin tid modtog den store danske videnskabsmand Tycho Brahe. Danmark har i sandhed gjort fremskridt. Vi er blevet en kollektivt finansieret velfærdsstat med kollektivt ansvar og kollektiv dumhed. Nu nøjes vi ikke længere med at finde stjerner på himlen. Vi ter os som stjerner på hotellerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.